Anlı: Ankara'dan bekleyen değil halkla birlikte çözen güç olacağız

Anlı: Ankara'dan bekleyen değil halkla birlikte çözen güç olacağız
"Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganıyla seçimlere hazırlanan BDP, kentlerin çehresini de yapısını da değiştirmeyi hedefliyor.

Diyarbakır - Gültan Kışanak ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı'da halkla birlikte Diyarbakır'ı "Kürdistani" bir yapıya büründürmeye aday. Çok tartışma yaratan Dicle Vadisi projesinin kabul edilemez olduğunu ve buna karşı çıkacaklarını ifade eden Anlı, Ankara'dan bekleyen değil, halkın öz gücüyle sorunları çözen bir noktaya yürüyeceklerini vurguladı.

BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olarak açıklanması sonrası çalışmalarına başlayan Fırat Anlı, geçmiş belediyecilik deneyimi ve partisinin birikimleri, bakış açısıyla halkla birlikte yönetime hazırlanıyor. Bölgenin kalbi olarak bilinen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, yerel yönetimlerin toplumun en dinamik gücü olduğunu ve kendini ifade edebildiği alan olduğunu belirtti. Genel olarak belediye çalışmalarının tüm herkes tarafından alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret görüldüğünü ancak kendilerinin bunu aşan bir noktaya geldiklerini dile getirdi. 

Bölgesel ve uluslararası güçlerin ciddi bir kriz yaşadıklarına dikkat çeken Anlı, "Dünya halkları kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri modeller üzerinde yoğunlaşıyorlar. Şuan yeniden şehirlerin öne çıktığı, kendisini gösterdiği şehir ruhunun hakim olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz. Tabi şehirler ağırlıklarını kapitalist modernitenin en güçlü örgütlendiği yerlerdir. Biz bunu hem değiştirip hem Kürt meselesini çözümü noktasında bir formüle kavuşturacağız. Özerk demokratik yönetimler bunun adıdır. Hem yurttaşın katılımı hem kadın mücadelesinin kazanabileceği en önemli alanlar olması hem de dünyayla bir temas kurmak, ortak bir potada buluşmak kapitalist modernite yerine demokratik modernitenin uygulandığı alanlar haline getirmek gerekiyor" dedi. 

Her alanda halkla birlikte karar almak

Temsiliyet oranlarından, karar alma süreçlerine, kararların uygulanış biçimine, bütçenin oluşturulma biçimine, tasarrufa kadar birçok noktada ekolojik, ahlaki ve politik bir toplum hedefini de içerisinde barındıran bir yaklaşıma sahip olduklarının altını çizen Anlı, BDP'nin bu anlamda her seçimde belediye sayısını arttırarak gittiğini ve bugün de Bingöl, Urfa, Antep, Bitlis gibi çevre illerinin bu belediyecilik anlayışından etkilendiklerini söyledi. Bu seçimlerde de en büyük vaatlerinin düzen partilerinin ötesinde bir hizmeti birlikte üretmek olduğunu vurgulayan Anlı, daha önceki dönemlerde Başbakan'ın da aralarında bulunduğu diğer siyasi partilerin BDP'li belediyeleri sadece siyaset yapmakla suçladıklarını hatırlatarak, "Aslında bu başarıyı engellemek ya da örtmek için bilinçli bir propaganda. BDP'li belediyeler hem siyaset boyutunda hem de hizmet boyutunda siyasal temsiliyeti doğrultusunda kültür, dil ve siyasal taleplerin yerine getirilmesi noktasında bir arayış içerisinde oldular. Açlık grevi, yürüyüşte yaptılar. Bütün siyasal odakların içerisinde yer aldılar. Ama günlük belediyecilik hizmetlerini de geliştirerek yaptılar. Bu belediyecilik anlayışı görünür hale geldiği için yeni oluşturulan projenin oralarda etkili olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Raylı sistem başlıyor

Geçtiğimiz 5 yılda projesi tamamlanan hafif raylı sistemi de bu dönemde uygulamaya koyacaklarını aktaran Anlı, hattın Dağkapı Meydanı'ndan başlayıp Ofis'ten, Koşuyolu Parkı üzerinden kentin yeni gelişim alanı olan Mahabat Bulvarı'na kadar planlandığını söyledi. Diğer bir hattın ise yine Ofis tarafından Bağlar'a doğru dönen bir hat olacağını kaydeden Anlı, ana hattın olduğu bölgede bisiklet yolları yapmayı planladıklarını da aktardı.


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.