Anlı, kitap fuarını gezdi

Anlı, kitap fuarını gezdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bu yıl ikincisi düzenlenen Amed Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek, stantları tek tek gezdi.

 

 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Amed Kitap Fuarı’nı son gününde ziyaret ederek, tüm stantları gezip, yazarlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında, Eğitim-Sen’in haklarında dava açılan öğretmenler için başlattığı kampanyaya imza atarak destek veren Eş Başkan Anlı, Amed Ekoloji Meclisi’nin fuarda açtığı “Pedal Çevir Telefonunu Şarj Et” etkinliğine katılarak, bisiklete binerek pedal çevirdi.

  Fuarın açılış günü polisler tarafından basılan Aram Yayınevi standını ziyaret eden Anlı, gözaltına alınıp, bir gün sonra bırakılan yayınevi çalışanı Zelal Özkeskin’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aram Yayınevi standında kitaplarını imzalayan fuarın onur konuğu Ehmed Huseyni ile görüşen Anlı, Huseyni ile uzun uzun sohbet etti, ardından aldığı kitapları imzalattı. Anlı, Yazar İsmail Beşikçi ve Ali Nesin ile görüşerek bir süre sohbet etti. Fuarı gezen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Anlı, istek üzerine sık sık vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

  İLGİ SON GÜNDE DE DEVAM ETTİ

  Öte yandan Kitap Fuarı’nın son gününde etkinlikler de aralıksız sürdü. Düzenlenen on dört etkinlikte Kürt öyküsü, tiyatrosu, edebiyatı, feminizm, barış, özgür yaşam vb. konular ele alındı. Amed Sanat Galerisi’nde düzenlenen “Kürtçe Edebiyatın Şekillenişinde Sözlü Edebiyatın Etkileri” konulu panele, Yazar Dilawer Zeraq ve Bedran Hikmet konuşmacı olarak katıldı. Yazar Dilawer Zeraq, Ahmede Xani’nin bugün daha az anlaşılmış olmasının temel nedeninin kullandığı Farsça, Arapça terkiplerin yanı sıra Kürt folklarından az yararlanmış olmasını gösterdi.

  Yazar Bedran Hikmet de, yazarın folklorik bir eseri halk edebiyatı haliyle aktardığında estetik bir eser olmayacağını, ancak yazarın kendi üslubu ve yorumuyla yeni bir kurguyla inşa ettiğinde özgün bir eser olacağının altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.