Anlı: Kültür ve edebiyat çalışmalarını önemsiyoruz

Anlı: Kültür ve edebiyat çalışmalarını önemsiyoruz
KurdiLit Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, kültür ve edebiyat çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, Kürtçenin yazım alanında üretilen bir dil haline geldiğini söyledi.

Diyarbakır Sanat Merkezi, Literature Across Frontiers ve Lis Yayınları tarafından düzenlenen “KurdîLit: Türkiye'de Kürtçe Edebiyat ve Yayıncılık Ağı Tanıtım Toplantısı” Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda yapıldı.

 

Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Yıldız Çakar, Diyarbakır Sanat Merkezi Proje Asistanı Ezel Yılmaz, Lis Yayınları yazarı Lal Laleş ve çok sayıda yazar, şair, çevirmen ve yayıncı katıldı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Sanat Merkezi Proje Asistanı Ezel Yılmaz, bugüne kadar yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Yılmaz, Kurmancî ve Kirmanckî edebiyatı alanında yapılan üretimin Türkiye’de, bölgede ve uluslararası alanda görünürlüğünün sağlanması amacıyla web sitesi oluşturulduğunu belirtti.

 

Toplantıda konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, zor bir süreçten geçilmesine rağmen, kültür, edebiyat, yazım çalışmalarını çok önemsediklerini belirtti. Anlı, şunları söyledi: “Kürt siyaseti dile yaklaşımda geç kalmış, bunun özeleştirisini veriyoruz. Dolayısıyla bu tür edebi çalışmalar çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu çalışmayı destekliyoruz. Kürtçe artık yazım alanında üretilen bir dil haline gelmiştir. Buradaki yazar ve aydınlarımızın büyük bir emeği var, onlara müteşekkiriz. Artık sokak dili, alışveriş dili, ev dili, hayatın tümü anadille olmalı. Belediye olarak biz bu alanda her türlü yükümlülüğü almaya hazırız ve dil çalışmaları için bütçe ayırmayı planlıyoruz.” dedi.

 

Anlı’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan yazarlar ve yayıncılar,Kürtçe edebiyatı geliştirmek için neler yapılması gerektiği konusunda tartışma yürüttüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.