Anlı'dan eş başkanlık tepkisi:

Anlı'dan eş başkanlık tepkisi:
Valilik ve kaymakamlıkların memurları değiliz

DİYARBAKIR - DBP'li belediyelerin hayata geçirdiği eş başkanlık sistemine karşı açılan davalarına tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, eş başkanlık modelinin vazgeçilmez bir model olduğunu söyledi. Anlı, açılan dava gerekçelerinin çok teknik ele alındığını belirterek, halkın seçtiği eş başkanlar olduklarını, kaymakamlık ve valiliklerin memurları olmadıklarını vurguladı.


Türkiye'de ilk defa BDP'li belediyelerin uyguladığı eş başkanlık sistemine karşı siyasi iktidar tarafından bu güne kadar siyasi söylem düzeyinde dile getirilen rahatsızlık, valilik ve kaymakamlıkların tek merkezden alınmış bir kararla açtığı davalarla yönelime dönüştü. Geçtiğimiz Temmuz ayında belediye meclislerince kabul edilmesinin ardından Ağustos ayı içerisinde BDP'nin belediye başkanlığını kazandığı 90'a yakın il ve ilçede, valilik ve kaymakamlıklar Bölge İdare Mahkemeleri'ne başvurarak eş başkanlık sisteminin iptal edilmesini istedi. Dava dilekçelerinde eş başkanlık sisteminin yürütülmesi için BDP'li belediye meclislerinin hazırladığı "Belediye Eş Başkanları Çalışma Yönetmeliği"nin kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle açılan davalarda eş başkanların görevlerini usulsüz bir şekilde üstlendiği ve yapacakları idari işlemlerin hukuken geçersiz olduğu ileri sürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı ve aynı zamanda avukat olan Fırat Anlı, eş başkanlık modelinin seçimlerde halk tarafından verilmiş bir görev olduğunu vurgulayarak, bu görev ve sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.Hayri Demir(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.