Annenin iki kızını, kocanın da eşini öldürdüğü olaya ilişkin duruşmaya başlandı

Annenin iki kızını, kocanın da eşini öldürdüğü olaya ilişkin duruşmaya başlandı
Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl annenin iki kızını, eşinin de karısını öldürdüğü iddia edilen olaya ilişkin davanın duruşmasına başlandı.

 

 

 

  Diyarbakır'da 22 Eylül 2015 tarihinde 44 yaşındaki anne Adalet T., kızları Kevser ve Havva’yı pompalı tüfekle, baba Sadık T.'nin de Adalet T.’yi boğazından keserek öldürdüğü olaya ilişkin, tutuklanan ve hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sadık T.’nin yargılanmasına Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Sadık T. ve avukatlar katıldı.

  Mahkeme başkanı, kızlarını pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen annenin elinde atış artığına rastlanmadığını söyledi. Daha sonra ifadesi alınan sanık Sadık T., "Olay günü eşim, kızım Havva'ya küfür etti. Sabah Havva bıçağı alarak kendini öldüreceğini söyledi. Ben kızımı öperek bıçağı elinden aldım. Bir süre sonra Havva bana seslendi. Kalktığımda silah sesi geldi. Adalet'in elinde pompalı tüfek vardı. Gidip baktığımda Havva'nın yere düştüğünü gördüm. Sonra Kevser'in yanına yöneldim. Ama onu vurduğunu görmedim. Eşim odadan çıktı ve çenemin altına tüfeği dayadı. Ben mekanizmanın arasına parmağımı sıkıştırdım. Sol elini ısırdım, yine tüfeği bırakmadı. Elimde çakı bıçağı vardı. Ağzımla bıçağı açtım ve bir kez boynuna vurdum. Kan aktığını görünce bıçağı yere attım. Tüfek hala elindeydi. Kapıyı açmama izin vermiyordu. Son çare ayakkabılıktaki bıçağı alıp vurdum. Eşimin intihara meyilli bir kişiliği vardı" dedi.

  Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi adına avukat Serap Yiğit Erkuş da davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, suçtan doğrudan zarar görme ihtimali olmadığı gerekçesiyle Kadın Hakları Merkezi'nin katılma talebini reddetti. Mahkemenin üye hakimi Gamze Kafkas, talebin reddedilmesine muhalefet şerhi koydu.

  Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.