Antep'te 3'lü ittifakı mı kuruluyor?

Antep'te 3'lü ittifakı mı kuruluyor?
Gaziantep'te seçim öncesi sıkı bir görüşme trafiğine giren AKP, CHP ve MHP'nin gerçekleştirdiği ziyaretlerde sarf edilen sözler, "Antep'te seçim sürecinde yeni bir ittifak mı kuruluyor?" sorularına neden oldu.

Gaziantep - 30 Mart 2014'te gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmaları kapsamında siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Seçim çalışmalarının hızlandırıldığı kentlerden biri olan Antep ise, AKP, CHP ve MHP'nin birbiriyle gerçekleştirdiği ziyaretler akıllarda ittifak mı kuruluyor sorunu yaratıyor. 

Görüşmelerde CHP Antep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Akif Ekici'nin, "Biz birlik beraberlik içerisindeyiz" sözleri dikkat çekici. Yine AKP Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin'in, "Biz ortak aklı çalıştırıp bu şehir için hep birlikte ne yapabiliriz deyip bir araya gelmeyi başardık" şeklinde konuşması gözlerden kaçmadı. MHP Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin'in ise " Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi her zaman Antep noktasında bir uzlaşı kültürü içinde ve ortak akılla hareket etme gayreti içerisindeyiz" sözlerini sarf etti. Peş peşe gelen bu açıklamalar ve görüşmeler akıllara , "Antep'te seçim sürecinde yeni bir ittifak mı kuruluyor?" sorularına neden oldu. 

Yapılan anketlerin 30 Mart yerel seçimlerinde BDP'nin oylarını kentte oldukça yüksek göstermesinin görüşmelerle aynı döneme gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.