‘Araç Muayene’ kuyruğu!

‘Araç Muayene’ kuyruğu!
Diyarbakır’daki tek Araç Muayene İstasyonunda sürücüler saatlerce güneş altında beklemek zorunda kalıyor.

Bekleme alanının olmadığı istasyonda sürücüler güneşten korunmak için kaldırım kenarındaki gölgeliğe sığınmak zorunda kalırken, milyonluk kente tek istasyonun yetersiz kaldığı görüldü. 

Diyarbakır’da Bağlar ilçesi, Bağcılar Mahallesi Zümrüt kentte bulunan tek Araç Muayene İstasyonunda sürücüler saatlerce sıra bekliyor.

Kentin tek araç muayene istasyonuna sürücüler randevu sistemi ile giriş yaparken, yoğunluktan dolayı sürücüler saatlerce istasyonda beklemek zorunda kalıyorlar. Sürücüler için bekleme salonunun ya da herhangi bir dinlenme alanının olmadığı istasyonda öğle sıcağından korunmak için sürücülerin sığındığı tek alan istasyonun bahçesinde bulunan kaldırım oldu. Güneşten korunmak için kaldırımın gölgesine sığınan sürücüler, bekleme salonu eksikliğinden yakındılar. Nüfusu bir milyonu aşan bir kente tek Araç Muayene İstasyonun yetersiz olduğunu belirten sürücüler, yeni araç istasyonu talep ettiler.

 

‘Bir tane Araç Muayene İstasyonu yeterli değil daha fazla olmasını istiyoruz’

İstasyonda araç muayenesi için bulunan sürücülerden Fuat Çelik, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Sabah saat 10’dan beri burada bekliyorum. Sabah muayeneye ilk girdiğimde eksikliklerim vardı, onları tamamladıktan sonra yeniden 13.30’a randevu aldım. Sabahtan beri buradayım ve oturacak, bekleyecek bir yer de yok. Burada kaldırım üstünde oturmak zorunda kalıyoruz. Saatlerdir güneşten mahvolduk. Bir tane Araç Muayene İstasyonu yeterli değil daha fazla olmasını istiyoruz. Ergani’de de Mazıdağ’da da olsa olur ama yeter ki, başka yerde de olsun. Böyle çok sıkıntı içindeyiz.”

‘Oturup bekleyeceğimiz gölgelik bir yer dahi yok!’

İsmini vermek istemeyen bir sürücü ise istasyonda yaşadığı sıkıntılardan şu şekilde bahsetti: “İstasyonda oturup bekleyeceğimiz gölgelik bir yer dahi yok. Bir araç muayenesi saatler sürüyor, hele ki eksiklikler olunca bu süre daha da uzayabiliyor. Bu sıcağın altında saatlerce dışarıda beklemek vatandaşa büyük sıkıntı veriyor.”

 

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.