Asfalt çalışması sürüyor

Asfalt çalışması sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve kırsal ilçe grup mahalle yollarında asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi ile Yenişehir ilçesi TOKİ 2. Etap’ta asfalt çalışmalarını tamamlayan ekipler, Diclekent Bulvarı’nda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Program doğrultusunda 10 Mayıs’ta asfalt sezonunu açan ekipler, asfalt çalışmalarını merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ 2. Etap’ta 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, yeni Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda, Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi’nde tamamlayarak, dün Diclekent Bulvarı’na geçti. Bulvardaki asfalt çalışmalarına Parkorman civarı (Ayşe Zarakolu Parkı)  Ahmet Arif Bulvarı’nın sağ şeridinde başlayan ekipler, çalışmayı 15 gün içinde 15 bin ton asfalt dökerek tamamlamayı hedefliyor.

Kırsal ilçelerde de çalışmalar sürüyor

Kırsal ilçe grup mahalle yollarında da çalışmalarını sürdüren ekipler, Yenişehir ilçesi Avcısuyu ve Güvendere Mahallesi’nde, Hani ilçesi Topçular yolunda, Çınar ilçesi eski Derik yolu Dilaver Köprüsü civarında asfalt çalışması, Silvan, Dicle, Kulp, Eğil, Bismil, Çınar, Kocaköy, Ergani, Lice, Hani, Çermik, Çüngüş ve Hazro’da ise yol çalışmalarına devam ediyor.

Şimdiye kadar 36 bin ton asfalt kullanıldı

Sezonun açıldığı 10 Mayıs’tan bu yana kent merkezindeki asfaltlama ve kırsal mahallelerdeki bakım onarım çalışmalarında 36 bin ton asfalt kullanan ekipler, kent merkezinde iki ekiple asfalt, üç ekiple bakım onarım çalışmaları, kırsalda 9 şeflik aracılığıyla asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarını yürütüyor.

155 milyon lira yollara yatırım yapılacak

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında, kent merkezinde 100 km yol asfaltlanacak, 100 bin m2 kaldırım ve orta refüj, 10 km bisiklet yolu düzenlemesi yapılacak, 30 km yeni yol çalışması yürütülecek. Kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında ise bu yıl 1250 km yol çalışması yapılacak

Haber:Ali VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.