Asfaltlama çalışmaları devam ediyor

Asfaltlama çalışmaları  devam ediyor
Asfaltlama çalışmaları devam ediyor

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5,5 km uzunluğundaki Mezopotamya Bulvarı’nda sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Şimdiye kadar 7 bin ton asfaltın serildiği bulvara toplam 55 bin ton asfalt dökülecek.

Kent genelinde bu yıl 500 bin ton asfalt sermeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Mezopotamya Bulvarı’nda ilk etapta (kanalizasyon, elektrik, yağmursuyu drenaj ve internet) altyapı,  1”temel ve alt temel çalışmalarını tamamlayan ekipler, bulvara temmuz ayının ortalarından itibaren sıcak asfalt sermeye başladı. Toplam 34 metre genişliğinde, 5,5 km uzunluğunda olan bulvara şuana kadar 7 bin ton sıcak asfalt döküldü. Bitümlü temel tabakasının ardından bulvara binder tabakası için 8 cm, aşınma tabakası için de 5 cm kalınlığında sıcak asfalt serilecek. Toplam 55 bin ton sıcak asfaltın serileceği Mezopotamya Bulvarı’ndaki çalışmalar, ağustos ayının ortalarında tamamlanacak.

5,5 km uzunluğundaki Mezopotamya Bulvarı’nda ilk etapta yerleşim yerlerinin yoğun olarak bulunduğu Şanlıurfa Karayolu, DİŞTİ Otogar ve Fırat Bulvarı’nın kesiştiği noktalar asfaltlanacak. Buradaki çalışmalar bittikten sonra bulvarın geriye kalan kısmında asfaltlama çalışmaları devam edecek.

 

Özcan Yıldız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.