Asgari ücret için önerilen rakam bin 205 TL

Asgari ücret için önerilen rakam bin 205 TL
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) asgari ücretin ağır işlerde çalışanlar için bin 205 lira olmasını önerdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi.

ANKARA- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.Yeni asgari ücretin belirlenmesine bir gün kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu, asgari ücrette işin ağırlığına göre sınıflandırma önerdi. TÜİK asgari ücretin, ağır işlerde çalışanlar için bin 205 lira olması gerektiğini hesapladı.

Asgari ücret tespit komisyonu üçüncü toplantısını yaptı. Komisyon, beslenme değerleri dikkate alınarak yapılan hesaplamalar doğrultusundaki TÜİK önerilerini değerlendirdi. TÜİK, asgari ücretin ağır işlerde çalışanlar için bin 205 lira olmasını önerdi.

Komisyon, son toplantısını 26 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacak. Bu toplantıda 2014'te geçerli olacak asgari ücret belirlenecek.

Hükümet, 2014 programında halen net 804 lira olan asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında zam öngörmüştü, ancak zammın bu oranın üstünde olması bekleniyor.

Öngörü yüzde 3+3

2014 Yılı Programı'nda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti. Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor.

Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştı. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış yüzdesi ise yüzde 8,61 olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.