Aşırı sıcaklar klimaya olan talebi artırdı

Aşırı sıcaklar klimaya olan talebi artırdı
DİYARBAKIR - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu vatandaşların klimaya olan talebi arttı.

 

Bölgede hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması sonucu, vatandaşlar çareyi serinlemek için ev ve iş yerlerine klima almakta buldu.

Sıcak havadan olumsuz etkilenen bu nedenle de klima alan vatandaşlar, yaşanan yoğunluktan dolayı klimanın evlerine ya da iş yerlerine kurulumu için bir süre beklemek zorunda kalıyor.

Diyarbakır'da da klima satışı ve montajını yapan iş yerleri, artan talepleri karşılamada yetersiz kaldıklarını belirterek, klimaların ev ve iş yerlerine montesi için yoğun mesai harcadıklarını bildirdi.

Klima montajı yapan firmanın Bilim Lojistik Teknik Müdürü Serhan Yalçın, klima satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir derecede arttığını, klimaların montajı için müşterilerine gün vermek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Bölge genelinde artan sıcaklıktan dolayı vatandaşların klimaya olan taleplerinde yoğunluk yaşadıklarını dile getiren Yalçın, klima satışlarının oldukça revaçta olduğunu söyledi.

Haftanın 7 günü 45 personeli ile sabah 08.00'de başlayan mesailerin yoğunluk nedeniyle gece saatlerine kadar sürdüğünü bildiren Yalçın, daha önce klima montajında müşterilerine 2 gün sonrası için randevu verdiklerini ama artan taleplerden dolayı bu süreyi uzattıklarını aktardı.

Yalçın, "Klima için 1 hafta ya da 15 gün sonra için randevu veren servisler de var. Ciddi anlamda bir yoğunluk var. Ramazan ayı öncesinde günlük 10 klimanın montajını yapıyorduk. Şimdi günlük kapasitemiz 60 klimaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Beyaz eşya mağazasında klima satış danışmanı Mücadele Aktekin de vatandaşların hava sıcaklığının yükselmesiyle klima satışlarının arttığını, geçen yıla oranla bu yıl ramazan ayında hemen sonra başlayan aşırı sıcaklıklardan dolayı klima satışlarının çok yükseldiğini anlattı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.