Asker, Sur’da mahsur kalan aileyi kurtardı

Asker, Sur’da mahsur kalan aileyi kurtardı
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki çatışmalar nedeniyle evinde mahsur kalan bir aile jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır ili Sur ilçesinin 6 mahallesinde Jandarma, Polis ve Kara Kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, EYP’ leri imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir.

 

İcra edilen operasyon kapsamında Sur ilçesi Fatihpaşa mahallesi Yenibahçe sokakta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana örgüt mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, 3 kişilik bir aile (anne ve iki kız çocuğu) BTÖ mensuplarının ellerinden kurtularak güvenlik güçlerine sığınmışlardır. BTÖ mensuplarından kaçan ailenin şahsi ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kuruluşuna sevk edilerek kontrolleri yaptırılmış ve çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Teröristle Mücadele ve Terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

HABER: AZİZ FİDANCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.