Atatürk Havalimanı'na Canlı Bomba Saldırısı, 31 Ölü, 88 Yaralı

Atatürk Havalimanı'na Canlı Bomba Saldırısı, 31 Ölü, 88 Yaralı
Atatürk Havalimanı'na Canlı Bomba Saldırısı, 31 Ölü, 88 Yaralı

Atatürk Havalimanı'na IŞİD 3 canlı bombayla saldırı düzenledi. Olayda 2'si polis 31 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi yaralandı.


İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminalinde 3 canlı bombanın yaptığı saldırı sonrası 2'si polis 31 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi yaralandı. Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türk yetkilisine dayandırdığı haberinde, saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

3 CANLI BOMBA SALDIRDI

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, üç örgüt üyesi, emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı. İstanbul Valisi, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar çarşamba günü 20:00'a kadar kapatıldı.

İSTANBUL VALİSİ: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

TBMM'de olayın olduğu ilk anlarda bilgi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" şeklinde bilgi vermişti.

Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

 

ÇATIŞMA YAŞANDI

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Yaralıların kaldırıldığı hastaneler ve çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Havalimanındaki bir başka görgü tanığı ise, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

İSTANBUL'UN BU BÖLGELERİNDE KAN BAĞIŞI YAPILABİLİR

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.