Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. Yılı kutlandı

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. Yılı kutlandı
Temsili karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Tigris Haber- Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır, Türkiye’nin geleceğe doğru kutlu yürüyüşü olan 2023, 2053 ve 2071 olarak tanımladığımız, tarihimizin önemli dönüm noktalarına doğru akacak ve sonsuza kadar payidar olacaktır. Diyarbakır, büyük milletin birlik ve beraberliğinin mührü ve kalbidir” ifadelerini kullandı.

ataturk-(1).jpeg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 

Diyarbakır Garı’ndaki temsili karşılama törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkân, gazilerimiz ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

ataturk-(2).jpeg

Temsili trenin gara gelişi ile başlayan program, Muharip Gazilerimiz’in Türk Bayrağı’nı Vali Güzeloğlu’na teslim etmeleri ve Güzeloğlu’nun Türk Bayrağı’nı Cumhuriyetin ve geleceğimizin teminatı olduklarını ifade ettiği gençlere emanet etmesi ile devam etti. Temsili trenin karşılanmasının ardından Diyarbakır Gar Binası’nın önüne geçildi. Burada öğrencilerimizden Merve Akman tarafından, ‘Birlik’ adlı şiir okundu.

ataturk-(10).jpeg

‘Atatürk ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum’

Temsili karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “Değerli Garnizon Komutanım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Cumhuriyet Başsavcım, adli, mülki, askeri erkanın seçkin temsilcileri, kahraman gazilerimiz, aziz şehitlerimizin çok değerli yakınları, Diyarbakır’ımızın sivil, sosyal ve siyasal kesiminin değerli temsilcileri, sevgili öğrenciler. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a teşrifini, bugün Diyarbakır olarak yaşamanın ve bu yıl dönümünde onun en büyük eseri Cumhuriyete sahip çıkmanın, bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızı, inancımızın simgesi ezanımızı, sonsuza kadar semalarda yaşatacağımıza dair kararlılığımızı paylaşmanın sorumluluğu içerisindeyiz. Sözlerimin başında sahip olduğumuz bu değerleri, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, bizlere canlarıyla emanet eden ve bu sorumluluğu bizlere veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

ataturk-(5).jpeg

‘Atatürk Diyarbakır’a her gelişinde büyük bir destek ve içtenlik ile karşılanmıştır’

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Diyarbakır, Türkiye’nin geleceğe doğru kutlu yürüyüşü olan 2023, 2053 ve 2071 olarak tanımladığımız, tarihimizin önemli dönüm noktalarına doğru akacak ve sonsuza kadar payidar olacaktır. Diyarbakır, büyük milletin birlik ve beraberliğinin mührü ve kalbidir. On binlerce yıla dayanan bir medeniyet geçmişinin, kültürün, tarihin, zenginliğin, kardeşliğin adıdır. Bu değerleri yaşatan ve bu değerleriyle var olan Diyarbakır, bu güne kadar ki süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem kolordu komutanı olarak görev yaptığı dönemde hem de Cumhuriyeti kurması ve sonrasındaki görevlerinde Diyarbakır ile Gazi'nin buluşma heyecanını yaşamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Diyarbakır’a her gelişinde büyük bir destek ve içtenlik ile karşılanmıştır.”

ataturk-(8).jpeg

‘Her gelecek gün, daha güçlü bir şekilde sonsuza akacağız’

Özellikle gençlere seslenen Güzeloğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne, bu değerleri yaşatmak uğruna başta en değerli varlıkları olan, canlarını feda eden bütün şehitlerimizi unutmadan, bu kahramanlarımızın anısına bize emanet edilen değerleri sonsuza denk yaşatma kararına sahip çıkmalıyız. Bu büyük milletin ve devletin içte ve dışta, başta terör örgütü PKK, FETÖ ve benzerlerinin, iş birlikçilerinin, ihanet çevrelerinin süre gelen bu anlamdaki ihanetlerine karşı, en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu unutmamalıyız. Bizler, bir ve beraber oldukça ve İnşallah hep böyle kaldıkça bütün bu tehditleri bertaraf edeceğiz. Her gelecek gün, daha güçlü bir şekilde sonsuza akacağız. ” İfadelerini kullandı.

‘Bu büyük millet mazluma en fazla yardımı yapan bir millettir’

Türkiye’nin insanlık değerlerine katkı sunduğunu belirten Güzeloğlu,”Türkiye bölgesinde ve küresel ölçekte dünya barışına katkıda bulunan, insanlık değerlerini savunan ve bu anlamda bu değerleri temsil eden, bugün ülkesinde yaklaşık beş milyona yakın savaştan ve acıdan kaçan insanlara ev sahipliği yapan, bu medeniyet değerlerini tüm dünyaya sunan bir ülkedir. Bu büyük millet sofrasını, gönlünün kapısını açan ve bu gün dünya üzerinde bütçesi ve milli gelirine göre mağdura, mazluma, evsiz, yurtsuz, vatansız olana en fazla yardımı yapan bir millettir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu kararla geleceğe doğru her geçen gün daha güçlü bir şekilde akıyoruz. Şüphesiz ki gelecek her gün, bu değerleri taşımanın yanı sıra daha güçlü, daha kararlı ve sadece bölgesine değil küresel ölçekte de belirleyen bir ülke olma iddiasını taşıyoruz ve inşallah bu hedefimize de her geçen gün daha yaklaşıyoruz. ” diye konuştu.

Diyarbakır: Birlik ve beraberliğin mührü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk şahsında şehitleri ve gazileri rahmet ve saygıyla andığını ifade eden Güzeloğlu,  son olarak, “Atatürk’ün Diyarbakır’a teşrifinin bu yıl dönümünde, Diyarbakır’ın bu kararlılıkla bütün bu değerlere sahip çıktığını, bu sorumluluğun idrakinde olduğunu ve sevgili gençlerimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin geleceğe doğru büyük yürüyüşünde Diyarbakır’ın birlik ve beraberliğin mührü olan bir şehir olduğunu belirtiyor bu duygu ve düşüncelerle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

ataturk-(6).jpeg

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Sur Halk Eğitim Merkezi İskenderpaşa İlkokulu Minikler Halkoyunları ekibi yöremize ait geleneksel halk oyunlarını sergiledi.

Tren garındaki törenin ardından Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 81. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtpark’ta çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören Vali Güzeloğlu tarafından Valilik çelenginin konulmasıyla başladı. Daha sonra 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta konulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören son buldu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.