Atilla’dan 10 Kasım Mesajı

Atilla’dan 10 Kasım Mesajı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla, 10 Kasım Atatürk’ü anma yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Geleceğe ışık tutan fikirlerin ve ölümsüz eserlerin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır” ifadelerini kullandı.

Tigris Haber- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla, 10 Kasım Atatürk’ü anma yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Atilla mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce aramızdan ayrıldı. Geleceğe ışık tutan fikirlerin ve ölümsüz eserlerin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Türk ulusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. Bize bu güzel yurdu armağan eden Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. 80 yıl önce aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, fikirleriyle, ileriyi gören anlayışı ile aramızda yaşamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, doğru zamanda doğru kararlar almış ve uygulamıştır. Hep ileriye bakmış, güçlükler karşısında yılmamış, milletine inancını hiçbir zaman yitirmemiştir.  Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.