Atletizm Türkiye şampiyonası Diyarbakır'da başladı

Atletizm Türkiye şampiyonası Diyarbakır'da başladı
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Türkcel U16-U18 Türkiye Şampiyonası Bölgesel yarı final seçme yarışmaları Diyarbakır'da başladı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Türkcel U16-U18 Türkiye Şampiyonası Bölgesel yarı final seçme yarışmaları Diyarbakır'da başladı. İki gün sürecek yarışlara katılan 25 ilden 600 sporcu, Türkiye şampiyonasına yarışmaya hak kazanmak için bir biriyle yarışacak.

Diyarbakır Yenişehir Atletizm Spor Tesisleri'nde bugün sabah saatlerinde başlayan yarışlar, kıyasıya mücadele şeklinde geçiyor. Bugün ve yarın yapılacak yarışlarla ilgili konuşan Atletizm Diyarbakır İl Temsilcisi Abdulgafur Özmez , "U16 ve U-18 bölgesel Türkiye şampiyonası yarışlarına Diyarbakır olarak ev sahipliği yapıyoruz. Diyarbakırla birlikte, Antalya, Bursa ve Kayseri'de eş zamanlı yarışlar yapılıyor. Şu anda Diyarbakır'daki müsabakalar başladı. 25 ilden yaklaşık 600 sporcu yarışacak. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, müsabakalarımızı da en iyi şekilde yaptıktan sonra en iyi şekilde uğurlamak istiyoruz" dedi.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Taşdemir de Tigris Haber'e yaptığı özel açıklamada, "Bu yarışma U16 ve U18 yaş yarı finalleri müsabakaları bugün Diyarbakırla birlikte toplam 4 merkezde eş zamanlı olarak yapılıyor. 25 ilden 600 sporcu şu an Diyarbakır'da. Kendi yaşlarında ve kendi branşlarında yarışacaklar. Kendi branşlarında ilk 4 sıralamaya giren çocuklar, Türkiye şampiyonasında yarışmaya hak kazanacaklar. Diyarbakır'da güzel bir ortam bulduk. Yöneticiler ve antrenörler için çok iyi bir ortam var ve yarışların yapıldığı pist çok güzel ve kaliteli. Çok iyi düşünülerek yapılmış bir pist" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.