ATM'lerde yeni dönem

ATM'lerde yeni dönem
Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ortamı, vatandaşın cebinde bulunan Türk lirasının değerini günden güne düşürmeye devam ediyor.

TİGRİS HABER - Yaşanan bu durum, Merkez Bankası (TCMB) tarafından basılan her 5 yeni banknottan 4 tanesinin en büyük para olan 200 TL şeklinde üretilmesine neden oluyor. Hükümet, 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot iddialarını her fırsatta yalanlarken, değeri 7 doların altına düşen 200 liralık banknotlar için bankalardan yeni bir uygulama kararı geldi.

tarim3.jpgATM'LER ARTIK 10 TL'LİK BANKNOTLARI KABUL ETMEMEYE BAŞLADI

Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, banka ATM'lerinde 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için 5 ayrı slot olduğunu belirterek, son zamanlarda çok sayıda 200 liranın kullanılması ve 10 TL'nin alım gücünün tamamen kaybolması nedeniyle bankalarda kritik bir değişikliğe gidildiğini belirtti.

BANKALAR ATM'LERE PARA YETİŞTİREMİYOR

Birçok banka, ATM kanalından yapılacak para yatırma ve çekme işlemleri için 10 liralık banknotların kullanımını kapatırken, 10 TL için ayrılan slotları da 200 liralık paralara yönlendirdi. Söz konusu uygulamanın ilerleyen dönemde daha da artacağını belirten Babuşçu, yapılan değişiklik için "Çünkü başta türlü para yetişmiyor" ifadesini kullandı.

atmm.jpgMerkez Bankası (TCMB) verilerine göre, geçen yıl mayıs ayı sonunda 607 milyon 139 bin olan tedavüldeki 200 TL’lik banknot adedi, bu yılın mayıs ayı sonunda 1 milyar 179 milyon adedi aştı. Sadece bir yılda 200 TL’lik banknot adedindeki artış oranı yüzde 94’e ulaştı.(Halk Tv)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.