ATM'lerde Yeni Para Çekme Sınırları Belli Oldu! İşte Detaylar…

ATM'lerde Yeni Para Çekme Sınırları Belli Oldu! İşte Detaylar…
Bayramdan sonra, ATM'lerden para çekme ve yatırma sınırlarında değişiklik yapılacak.

TİGRİS HABER - Yılın başında birçok banka tarafından 10 bin TL'ye yükseltilen günlük para çekme limiti, bayram sonrası gerçekleşecek düzenleme ile tekrar gözden geçirilecek.

Türkiye'de uzun süredir devam eden yüksek enflasyona rağmen, siyasi iktidarın 200 liranın üzerinde yeni banknot basmayı reddetmesi, fiziksel para kullanımında ciddi sorunlara neden oluyor.

Günlük alışverişlerin çoğu artık banka ve kredi kartlarıyla gerçekleştirilse de, hala nakit para kullanan milyonlarca vatandaş için para çekme ve yatırma işlemleri oldukça zorlayıcı hale gelmiş durumda.

Bu zorluğu hafifletmek adına, birçok banka yılın başında günlük para çekme limitini 5 bin TL'den 10 bin TL'ye yükseltmişti. Ancak bazı bankalar bu limiti 20 bin TL'ye çıkarırken, bazıları ise 7 bin 500 TL olarak sabitledi.

BAYRAMDAN SONRA BANKALAR PARA ÇEKME LİMİTLERİNİ TEKRAR DEĞİŞTİRECEK

Şu anda birçok banka için geçerli olan 10 bin TL'lik limit, yılın ilk çeyreğindeki enflasyon artışının ardından yeniden gözden geçiriliyor. Müşteriler, günlük işlemler için mevcut limitlerin yetersiz olduğunu belirtiyorlar ve bu limitin üzerinde çekim yapılması durumunda bankaların yüksek komisyon kesintileri yaptığına dikkat çekiyorlar.

Seçim atmosferinin sona ermesiyle birlikte, birçok bankanın bayram sonrasında para çekme limitlerini 15 bin TL ile 20 bin TL arasında artıracağı öğrenildi. Ancak ekonomistler, bankaların attığı bu adımın yetersiz olduğunu vurgulayarak, asıl gerekenin yeni banknot basımı olduğunu belirtiyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.