AVM'lerde Babalar Günü izdihamı

AVM'lerde Babalar Günü izdihamı
Bu yıl da Ramazan ayına denk gelen Babalar Günü, hem bayram telaşı hem de eş ve çocukların babalarını mutlu etmek adına hediye telaşına girmesi de eklenince AVM'ler hıncahınç doldu.

 

Birçok ülkede Haziran ayının 3.pazar gününde kutlanan Babalar Günü, bu sene Ramazan ayına denk gelince mağazaların uyguladıkları indirimler, beklenen ilgiyi gördü.

En çok tercih edilen gömlek ve tshirt oldu

Hem Babalar Günü hem de bayram alışverişi nedeniyle, birçok alışveriş merkezi satışlarını arttırabilmek ve hediye alacak olanlara yardımcı olmak amacıyla indirimlere gitti. Babalar gününde en çok tercih edilen ürünler yine gömlek ve tshirt olarak sıralandı. Bu hediyelerin yanında babasına aksesuar hediye etmek isteyenler ise, el çantası, kemer, yüzük, kol düğmesi, kravat, kravat iğnesi, cüzdan gibi ürünlere akın etti

 

Babalar günü nasıl ortaya çıkmıştır?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

 

 

Dilek AKİN/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.