AVRUPA SEFERLERİ BAŞLASIN

AVRUPA SEFERLERİ BAŞLASIN
Bölgenin yurt dışına açılmasını sağlayan Diyarbakır Havalimanının yeni terminal binası önceki yıl açıldı. 300 milyon lira paranın harcandığı havalimanı açıldıktan kısa süre sonra uluslar arası seferlere başladı.

 

 

 Önce Erbil, ardından Kıbrıs’a seferler düzenlenirken, bu seferlerin Avrupa ülkelerini de kapsaması bekleniyordu. Ancak havalimanı Uluslar arası uçuşlara uygun olmasına rağmen Avrupa seferlerinin başlamaması kentteki Ticaret Odası Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in tepkisine neden oldu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde Tarihi Surları ve Hevsel Bahçeleri ile yer alan Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu'nun da ekonomi ve turizm alanında gelişmesi için önemli yatırımların başında gelen Diyarbakır Havalimanı, kentin ve bölgenin büyümesine katkı sunuyor. Ancak Avrupa uçuşlarının başlamaması yüz binlerce insanı mağdur ediyor. Yüz binlerce insanının yaşadığı Avrupa ülkelerindeki bölge insanı ancak aktarmalı seferlerle kendi yaşadıkları ile gidebiliyor. Büyük bir külfete neden olan bu durumun çözülmemesi üzerine kentteki Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar ve Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in tepkisine neden oldu.

Diyarbakır ve bölge illerine gelen insanların İstanbul aktarmalı kentte gelebildiklerini ifade eden DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Havalimanı, uluslararası uçuşların da yapılabileceği modern ve yıllık iki milyon yolcu sayısına ulaşmış bir havalimanıdır, ilimizin ve bölgemizin potansiyeli göz önünde bulundurularak dış hat seferlerinin çeşitlendirilmesi gerekmektedir’’dedi.

-DİREK UÇUŞLAR BİRAN EVVEL BAŞLAMALI-

Bölgemizden Avrupa ülkelerine yapılan seferlerin İstanbul aktarmalı yapılmasının Vatandaşların zaman ve para kaybına uğramasına neden olduğunu anlatan DTSO Başkanı Sayar, “Almanya, Fransa ve İskandinav ülkelerine genellikle aile olarak yolculuk yapan hemşehrilerimiz zaman ve para kaybına da uğramaktadır.Diyarbakır’ın komşu illere hitap eden konumuyla,ilimizden Avrupaya yapılacak uçak seferleri yoğun talep göreceğinden bu seferlere başlanmalıdır’’şeklinde konuştu.

-DİYARBAKIR ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAKTIR-

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise Diyarbakır Havalimanı istatistiklerine göre 2017 Yılının ilk altı ayında ’’Toplamda 953 Bin 993 vatandaşımızın Diyarbakır Havalimanının kullanmıştır.Bu rakamlar gösteriyor ki ilimize Havalanında Uluslar arası sefer sayılarının artırılmasıyla daha fazla yolcunun taşınması söz konusu olacaktır.Bu durum ilimiz başta olmak üzere bölge ekonomisinin canlanmasına da  katkı sağlayacaktır.

 

Avrupaya  Doğrudan uçuşların gerçekleştiriliyor olması bölgeye  önemli bir hareketlilik sağlayacağını belirten DTB Başkanı Yeşil,’’Avrupa ülkelerine direk uçak seferlerinin başlaması durumunda Diyarbakır Havalimanı dış hat uçuşları  için de önemli merkezlerden biri haline gelmiş olacaktır."şeklinde konuştu.

Ali VURANEL/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.