Avrupalı siyasilerden taziye mesajları

Avrupalı siyasilerden taziye mesajları
Üst düzey Avrupalı siyasi yetkililer Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle duydukları üzüntüyü ve taziye mesajlarını yazılı açıklamalar ve sosyal medya mesajları aracılığıyla iletti.

 Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB adına yaptığı yazılı açıklamada, "Türk hükümetine ve Soma’daki trajik kazadan etkilenenlerin tümüne samimi taziyelerini ve derin sempatisini ilettiğini" belirterek, "Düşüncelerim, kurbanlar ve aileleri ile hayat kurtarmak için yoğun mücadele veren kurtarma görevlileriyle" dedi. Van Rompuy, AB'nin bu zor zamanda Türkiye'ye ihtiyaç duyabileceği her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtip taziyelerini iletirken daha fazla madencinin kurtarılması umudunu dile getirdi.
AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Soma'daki maden kazasından şoke olduğunu belirterek "Kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını umuyorum. Tüm ailelere taziyelerimi sunar mağdurlara sabır dilerim" ifadelerini kullandı.
AB Komisyonu'nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva, maden faciası nedeniyle aileler ve sevdiklerinin acılarını içten paylaştığını belirterek her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.
AB Komisyonu'nun İstihdam ve Sosyal İşlerden Sorumlu Üyesi Laszlo Andor da mesajında,"yaşayanların tamamının kurtarılması ve bu tür kitlesel trajedilerin artık önlenmesi umudunu" dile getirdi.
AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström mesajında, "Soma'daki korkunç kaza sonrasında Türkiye'ye ve hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullanırken, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo da hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına en içten taziyelerini sunduğunu belirtti.
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de kazayı korkunç olarak tanımlarken, Türkiye ve hayatını kaybedenlerin tüm yakınlarına en derin taziyelerini iletti.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.