Ayak tabanı siğilleri bulaşıcı olabilir

Ayak tabanı siğilleri bulaşıcı olabilir
Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Karadağ Köse, ayağın çeşitli bölgelerinde çıkan, çoğu zaman ağrı yapan, genellikle, irili ufaklı lezyonlar şeklinde baş gösteren kabarıklıklar olarak tarif edilen ayak taban siğillerinin tedavisi yapılmadığı takdirde

  “SİĞİLLER BULAŞICIDIR”

  Ayak taban siğillerinin virüs kaynaklı olması nedeni ile bulaşıcı olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Köse, “Özellikle ortak kullanılan alanlar ve eşyalar aracılığı ile bulaşırlar. Ellendiğinde ise ağrı ve acı hassasiyeti gösterebilirler. Özellikle yürürken bu bölgelerde şiddetli ağrı şikayeti olabilir. Bu siğillerin bazıları çok ağrılı olduklarından, yürümeyi bile engelleyen duruma gelebilirler” dedi.

  “TEDAVİ GECİKTİKÇE TEDAVİ GÜÇLEŞİR”

  Tedavisi yapılmayan ayak tabanı siğillerinde, zaman geçtikçe tedavinin daha da güçleşeceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özlem Karadağ Köse, şu bilgileri verdi: “Ayak tabanı siğillerinin tedavisinde en sık kullanılan yöntemler kriyoterapi, salisilik asit veya laktik asit içeren kremler, podofilin, koterizasyon veya lazer tedavileridir. En çok kullanılan tedavi yöntemlerinden olan kriyoterapi tekrarlayan seanslar halinde 2-4 hafta aralıklarla uygulanır. Dirençli lezyonlarda imikimod içeren krem de haftada 3-5 kez kullanılmak üzere tedaviye eklenebilir. Tedavinin seçimi kadar kişinin bağışıklığının cevabı da tedavi başarısını etkiler. Kimi hastalarda tek seans ile tedavi sağlanırken bazılarında tekrarlayan ve uzun süren tedaviler gerekebilir.” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.