Ayaklar Sahada,Akıllar Play-Off’ta

Ayaklar Sahada,Akıllar Play-Off’ta
Play-Off’a kalmayı garantileyen Diyarbekirspor, normal lig sezonundaki son sınavında küme düşmesi kesinleşen Yeşil Bursa’yı ağırlıyor.

 


Herkesin aklı ise bu maçtan çok Play-Off karşılaşmalarında. Seyrantepe’deki mücadele saat 15.30’da başlayacak.

 

Şampiyonluk Ve  Play-Off  Netleşiyor

3.Lig 2.Grup’ta normal sezon bugün sona erecek. Küme düşen üç takımın belli olduğu grupta şampiyon ve Play-Off’a kalacak takımlar ile Play-Off eşleşmeleri bugün belli olacak. Darıca Gençlerbirliği ve Ankara Demirspor’dan biri şampiyon olup 2.Lig’e çıkacak, diğeri Play-Off’a kalacak. Play-Off’a kalması kesinleşen tek takım Diyarbekirspor. Diyarbekirspor’un ise Play-Off’taki rakibi bugün ortaya çıkacak.  Diyarbekirspor, son hafta maçında bugün ligde düşmesi kesinleşen Yeşil Bursa ile Seyrantepe Stadı’nda karşılaşacak. Saat 15.30’da başlayacak maçı Gaziantep bölgesi hakemi Yakup Özhan yönetecek.

Faruk Hoca İle Yenilmezlik Serisi

Bu sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan maçta Diyarbekirspor, Yeşil Bursa’yı Mehmet Özdıraz’ın golüyle 1-0 mağlup etti.

Diyarbekirspor, bugünkü maçı da kazanması halinde Faruk Türk’ün teknik patronluğunda çıktığı 8 maçta da yenilmeden normal ligi tamamlayacak. Yeşil-Kırmızılı takım, Türk yönetimindeki 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hanesine 19 puan yazdırdı.

Diyarbekirspor ayrıca bu sezon kendi sahasında oynadığı 16 maçta 11 galibiyet,3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak topladığı 36 puanla iç sahada en başarılı takım oldu.

 

 

Play-Off Rakibi Erzincan Gibi

Diyarbekirspor,  ligi üçüncü olarak bitirmeyi garantilediği için Play-Off’ta ilk maçı deplasmanda yapacak. Büyük bir aksilik çıkmadığı takdirde Diyarbekirspor’un rakibi Anagold 24Erzincanspor olacak, ilk maç 11 Mayıs Cuma günü Erzincan’da rövanşı da 15 Mayıs Salı günü Diyarbakır’da oynanacak.

Bugünkü maçlarda Anagold 24Erzincanspor,Tire 1922,Pazarspor ve Y.Orduspor takımlarından 2’si Play-Off’a kalacak. Anagold Erzincanspor rakiplerine göre 3 puanlık avantaja sahip.

 

İşte Play-Off Statüsü

Statü gereği Play-Off’ta 2. ile 5. ve 3. ile 4.takımlar eşleşiyor, yarı finalde ilk maçlar 5. ve 4.takımların sahasında, rövanşları da 2.ve 3.takımların sahasında oynanıyor. Yarı final aşamasını geçen takımlar finalde karşılaşacak. Final maçı TFF’nin belirleyeceği tarafsız sahada oynanacak. Final maçını kazanan takım 2.Lig’e yükselecek.

Yarı final ilk maçları 11 Mayıs Cuma günü, rövanş maçları da 15 Mayıs Salı günü oynanacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.