Aydın Arslan Bulvarı’ndaki çalışmaları son aşamada

Aydın Arslan Bulvarı’ndaki çalışmaları son aşamada
Bağlar Belediyesi’ne bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda 2013 yaz aylarında başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Haber Merkezi

DİYARBAKIR -Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 700 metre uzunluğundaki Aydın Arslan Caddesi’nde TEDAŞ’ın bölgede elektrik hatlarını yer altına alması sonucu aksayan yol yapım ve kaldırım çalışmalarını bitirmek üzere. Selahattin Eyyubi Mahallesi Aydın Arslan Bulvarı ve ara sokaklarında devam eden çalışmada orta refüj ve kaldırımlar genişletilerek yeniden elden geçirildi. Havaların düzelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri, alana süs eriği, atkestanesi, ihlamur, zakkum, akça vb. yaklaşık 300 ağaç dikti. 700 metre uzunluğundaki Aydın Arslan Caddesi’nde yapılan bu çalışma içinde yer alan ağaçların sulaması için de Diyarbakır’da bir ilk olan toprak altı sulama sistemi kullanıldı. Bu proje belediyeye 1 milyon 700 bin liraya mal oldu

Tutşi: En erken zamanda bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz

TEDAŞ’ın elektrik hatlarını yer altına alması sonucu çalışmalarına geç başladıklarını ifade eden Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Peyzaj Sorumlusu Ferit Tutşi, caddenin ana hatlarının kaldırımlarını bitirdiklerini, aydınlatma direklerini de yerleştirdiklerini söyledi. Aydın Arslan Bulvarı’nın oldukça estetik bir görünüme kavuştuğunu sözlerine ekleyen Tutşi, “Peyzaj düzenleme ve yapım çalışmalarının büyük bir çoğunluğu bitmiş durumda. Havaların kısmen düzelmesiyle birlikte çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştırdık. Şimdiye kadar 300 çeşit ağaç diktik. Bir 300 ağaç daha dikmeyi hedefliyoruz. Mahallemizde yürüttüğümüz çalışmaları en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

kaldirim-calismasi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.