Aylardır ne kalorifer yanıyor ne de temizlik yapılıyor

Aylardır ne kalorifer yanıyor ne de temizlik yapılıyor
Başkale'nin Yavuzlar Mahallesi'nde bulunan okulda temizlik yapacak ve kaloriferleri yakacak çalışan olmadığı için 3 aydır ne temizlik yapılıyor ne de kaloriferler yanıyor. Öğrenciler kış koşullarında buz gibi sınıflarda ders işleyerek, çöp yığını ile dolm

 

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar (Taxik) Mahallesi'nde, taşımalı eğitim sistemi ile 5 mahallenin öğrencisinin getirildiği okulda, temizlik ve kaloriferi yakacak çalışan olmadığı gerekçesiyle 3 aydır ne temizlik yapılabiliyor ne de kalorifer yakılıyor. İŞKUR'un işçi göndermemesi nedeniyle temizliğin yapılmadığı ve kış olmasına rağmen kaloriferin yakılmadığı okulun etrafı ise çöpten geçilmiyor. Öğrenciler buz gibi sınıflarda saatlerce dest görürken, gün boyu kalorifer küllü ve kömürün boşaltıldığı bahçede oyun oynuyor.

'Aylardır okul temizlenmiyor'

Aylardır okulda temizlik yapılmadığına dikkat çeken öğrenci velilerinden Taylan Akkaya, "Üç aydır okul açılmasına rağmen buraya herhangi bir temizlik görevlisi verilmedi. Okulumuz berbat, çöp içerisinde. Tuvaletler temizlenmiyor, kaloriferler yakılmıyor. Okul için getirilen kömür okul bahçesine boşaltılmış, geçen seneden kalma kalorifer külleri halen okul bahçesinde ve öğrencilerimiz bu küllerin içerisinde oyun oynuyor " diyerek, duruma tepki gösterdi.

Konuya ilişkin görüştüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkili ise sorunun birçok okulda yaşandığını belirterek, "İŞKUR alımlarıyla ilgili, ikinci bir alım için yüz kişilik bir talebimiz olmuştur. Bu alımların olmasıyla sorun ortadan kalkacaktır" diyerek, topu İŞKUR'a attı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.