Ayşe Öğretmen hakim karşısına çıktı

Ayşe Öğretmen hakim karşısına çıktı
Ayşe Öğretmen hakim karşısına çıktı

 

Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'a bağlanıp "Çocuklar ölmesin" diyen ve Türkiye'nin gündemine oturan Ayşe öğretmen ve ona destek için kendini ihbar eden 38 kişi hakkındaki ilk dava görüldü.

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a 8 Ocak 2016 Cuma akşamı telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkındaki soruşturmayı protesto için kendini ihbar eden 38 kişi hakkındaki davanın ilk duruşması dün İstanbul Adliyesinde görüldü. Mahkemeye 'Ayşe öğretmen' olarak tanınan Ayşe Çelik de katıldı.

YARGILANAN İSİMLER

Yargılananlar arasında yazar Oya Baydar, eski CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Prof. Gençay Gürsoy, sanatçı Ferhat Tunç, avukatlar Bahri Belen, Ergin Cinmen ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan gibi isimler yer alıyor.

AYŞE ÖĞRETMEN: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Beyaz Show’a telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik, savunmasında "Ülkenin güneydoğusunda yaşamı felç eden olaylar yaşandı. Silvan da olayların yaşandığı merkezlerden biri. Sivil yaşam alanlarındaki çatışmaların mağdurlarından biri de benim. Art niyetsiz, kimseyi övmeden söylediğim sözler örgüt propogandası kapsamına alındı. Söylediklerimin arkasındayım. Yine aynısını söylüyorum" dedi.

Kanal D program sorumlusu Kadir Turnalı yazılı olarak verdiği savunmasında "Programa teknik sebeplerle müdahale etme şansım olmadı" dedi. Tanrıkulu'nun avukatı ise "Söz konusu programda terör örgütü propogandası yapılmamıştır. Müvekkilim bu yöndeki iddiaları programdan sonra duymuştur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.