Ayşe Öğretmene tahliye

Ayşe Öğretmene tahliye
'Çocuklar ölmesin' dediği için hapis cezasına çarptırılarak cezaevine konulan Ayşe Öğretmen'in tahliye edildi. Tahliye haberini avukatı Mahsuni Karaman Twitter hesabından duyurdu.

 

 

 

 

 "Çocuklar ölmesin" dediği için "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve 6 aylık bebeğiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulan öğretmen Ayşe Çelik tahliye edildi.

Tahliye haberini avukatı Twitter hesabından duyurdu

Tahliye haberini Ayşe Öğretmen'in avukatı Mahsuni Karaman Twitter hesabından duyurdu. Karaman "Bir güzel haber de ben vereyim. Ayşe Öğretmen tahliye oldu" dedi. Karaman, Diyarbakır İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulunarak müvekkilinin cezasının “denetimli serbestlik” tedbiri ile infaz edilmesini talep etmişti. Hakimlik, talebi değerlendirerek Çelik’in tahliye edilmesine karar verdi.

Dosyası incelemedeydi

Evrensel gazetesine konuşan Çelik'in avukatı Karaman, "3-4 gündür Ayşe Çelik'in dosyası incelemedeydi. Bugün mesai sonrası bir kararın çıkmış olduğunu öğrendik. Ayşe Çelik için çıkarılan tahliye kararı Pazartesi günü elimize ulaşmış olur. Kendisi tahliye oldu, şu an evinde bulunuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.