Azerbaycan operasyon başlattığını duyurdu

Azerbaycan operasyon başlattığını duyurdu
Azerbaycan Dağlık Karabağ'da yaşanan saldırı sonucu 4 polisin hayatını kaybettiğini belirterek Ermeni güçlerine karşı operasyon başlattığını açıkladı.

TİGRİS HABER - ABD-Ermenistan ortak askeri tatbikatı Ermenistan'da sürerken Azerbaycan'da dün yapılan bir toplantıda Ermenistan'ın derhal güçlerini Karabağ'dan çekmesi çağrısı yapılmıştı.

Bugün Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" denildi.

Bakanlık ayrıca Rus Barış Gücü Komutanlığına ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimine bilgi verildiğini duyurdu.

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bu sabah saat 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda Ermeni güçlerinin bölgede çalışma yürüten Azerbaycan'a ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayınının patlaması sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Olayın ardından patlama yerine giden Azerbaycan polis aracının geçişi sırasında mayın patladığı ve patlamada 4 polisin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Azerbaycan karşı faaliyeti operasyon olarak değerlendirirken bölgede Ermenistan ile yeni bir çatışma beklenmiyor. ABD'nin Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına dahil olmasıyla beraber İran Savunma Bakanı da "bölgede bir savaş olmayacak" açıklaması yapmıştı. Bölgedeki yeni denklemin ardından İran'ın olası çatışmalara dahil olması artık beklenmiyor.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu ay Hindistan'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesinin bittiği gün yaptığı basın açıklamasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla aradığını ve kendilerine "bölgeyi sükûnete davet etmekten başka çarelerinin olmadığını" söylediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ertesi gün de Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşecek bölgede çatışma istemedikleri mesajını vermişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.