“Bağımlılık yaşı gün geçtikçe düşüyor”

“Bağımlılık yaşı gün geçtikçe düşüyor”
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Yeşilay Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, uyuşturucu, alkol ve sigaraya kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle bağımlılık yaşının gün geçtikçe düştüğüne dikkati çekti

DİYARBAKIR Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Yeşilay Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Kıraç, mesajında gelecek nesilleri tehdit eden uyuşturucu, alkol ve sigara kullanımının sosyal bir yara olarak karşımızda durduğunu belirterek, madde bağımlılığı ile mücadelede ülkede sağlanan başarının yanında, uyuşturucu, alkol ve sigaraya kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle bağımlılık yaşının gün geçtikçe düştüğüne dikkati çekti.

Çocuklar ve gençlerin bir ülkenin geleceği olduğunu kaydeden Kıraç, bu nedenle çocuk ve gençlerin gelişimini etkileyen her olumsuzluğun geleceği de olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.

Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin başta kendisi olmak üzere ailesine ve çevresine de zarar verdiğine işaret eden Kıraç, mesajında şunları kaydetti:

"Hepimize düşen görevlerden biri şehrimizde, toplumsal bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik, gelecek nesillerin sağlıklı ve zinde bireyler olarak yetiştirilmesi, sosyal ve ekonomik zararların en aza indirilmesi için toplumda bu konuda bir bilinç ve farkındalık oluşturmaktır. Çocuklarımızdan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine, bu zararlı alışkanlıkları anlatmak hepimizin ortak sorumluğudur. Bu anlamda ailelere, devleti temsilen kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve basın kuruluşlarına önemli ve büyük görev düşüyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.