Bağlar Belediyesi 'Kan Bankası'nı kurdu

Bağlar Belediyesi 'Kan Bankası'nı kurdu
Bağlar Belediyesi, kan bağışı ile hayat kurtarmak ve yurttaşların yaşadığı travmatik sorunlara çözüm bulmak için web sitesinden kan bağışı sistemi başlattı.

Bağlar Belediyesi toplumsal sorunlara çözüm ortağı olmak ve toplumun temel sorunlarından biri olan kan bağışına ilgiyi artırmak amacıyla kendi web sitesinde "Kan Bankası" sistemini kurdu. Başlatılan bu yeni uygulamayla birlikte duyarlı yurttaşların kana ihtiyacı olan hasta yakınlarına daha çabuk ulaşılabilecek. Konuya ilişkin konuşan Bilgi İşlem Müdürü Serdar Yiğit, bölge genelinde yurttaşların çoğu hastalarını Diyarbakır'a getirdiklerini belirterek, "Durum böyle olunca bölgeye sevki istenilen hastalarla ilgili hasta yakınlarının kan bulmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz. Bu konuda özellikle karşılaştığımız problemlerin başında acil hastalar için ihtiyaç duyulan kanın bulunamamasıdır" diye belirtti. 

Amaç yurttaşların mağdur olmaması

Belediye olarak bu soruna çözüm olmanın yollarını aradıklarını dile getiren Yiğit, web sitesinde hasta yakınlarının kan ihtiyacını karşılayabilmek ve yurttaşlara kolaylık sağlamak için kan bankası sayfası oluşturduklarını söyledi. Yiğit, şunları aktardı: "Kan bağışında bulunmak isteyen duyarlı yurttaşlarımız sitemizdeki ilgili kan bankası başlıklı alanına girer. İsim, soy isim, telefon numarası ve kan gurubunu yazarak, veri tabanımıza kaydolmuş oluyor. Kana ihtiyaç duyan yurttaşlarımız da ilgili alanda arama yaparak ihtiyacı olan kan gurubunu daha kolay bir şekilde bulma şansına kavuşuyor. Herhangi bir arayışa girmeden bu uygulama üzerinden dilediği kan gurubuna anında ulaşabiliyor. Bizim amacımız yurttaşlarımızın daha fazla mağdur olmadan en kısa sürede kan ihtiyaçlarını gidermesi. Hasta yakınları belediyemizi de arayabilir ve bu konu ile ilgili görüşlerini aktarabilirler." 

Kan Bankası için http://www.baglar.bel.tr/KanBankasi linkini tıklayıp kayıt yapılabilir. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.