Bağlar Belediyesi köylerde sağlık taraması başlattı

Bağlar Belediyesi köylerde sağlık taraması başlattı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’nin kadın ve çocuklara yönelik düzenlediği sağlık taraması ve kadın farkındalık eğitimleri devam ediyor.

 

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Sağlık Merkezi tarafından kırsal mahallelerde yaşayan kadın ve çocuklara yönelik sağlık taraması ve kadın farkındalık eğitim çalışması başlatıldı. Gömmetaş Mahallesi’nde yapılan çalışmaya Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, Başkan Yardımcısı Gülay Tekin Kuzu, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Kadınlara yönelik yapılan çalışma kapsamında Kardelen Kadın Merkezi çalışanları kadınlara ihmal, istismar ve şiddet konularında eğitim verdi. Kardelen Kadın Merkezi çalışanları, kadınların şiddete karşı ihtiyaç duyulması halinde başvurabilecekleri merkezlerle ilgili bilgiler verdi. Solin Oyun Evi çalışanları ise palyaço eşliğinde çocukları yüz boyama, şarkılar ve oyunlarla eğlendirdi.

 

Kadınlar sağlık konusunda bilgilendirildi

Sağlık merkezi ilk önce kadınlara yönelik kadın enfeksiyon hastalıkları, meme ve rahim kanseri v.b. konularda görüntülü slayt eşliğinde bilgilendirme yaptı. Mahallede doğurganlık çağında bulunan 15-49 yaş arası kadınlara aile planlaması ve korunma yöntemleri, kişisel hijyen, emzirme ile ilgili eğitimlerde verildi. 0-1 yaş arası çocuklara sağlık bakanlığının öngördüğü program dahilinde kemik gelişimi için damla verilip, gebelik döneminde olan gebelerin kullanması gereken kan yapıcı ve vitaminler gebelere dağıtıldı. Kadınlara yönelik eğitimler bittikten sonra hijyen paketi içerikli hediyeler dağıtıldı.

 

Çocuklar hem öğrendi hem eğlendi

Çocuklara yönelik diş sağlığının önemini anlatmak ve diş fırçalamaya özendirmek amacıyla diş sağlığı ve fırçalama tekniği slayt ve diş sağlığının anlatıldığı çizgi film eşliğinde eğitimler verilerek çocuklar bilgilendirildi. Bunun yanında, Sağlık Merkezi’nde çalışanı olan doktor, çocuklardaki gelişim geriliğini tespit amacıyla boy ve kilo oranları konusunda inceme yaptı. Bunun amacı anemi ve gelişim geriliği olan çocuklara vitamin desteğine başlatılacak. Daha sonra çocuklara hediye paketleri dağıtıldı.

Eğitimlerin ardından Belediye Başkanı Akat, çocukların sağlık taramasına girmesine yardım etti ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Daha sonra Başkan Akat, mahalle evinde toplanan kadınlara belediye’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kadın farkındalık eğitimleri önümüzdeki günlerde Aşağı Kırlangıç, Karahan, Sarıdallı ve Topraktaş mahallerinde yapılacak. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.