Bağlar ilçesinde ilk defa gül bahçesi yapıldı

Bağlar ilçesinde ilk defa gül bahçesi yapıldı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı şehrin eski kültürlerinden olan gül bahçelerini yaşatmak kararı alarak bu kapsamda Bağlar ilçesinde ilk gül bahçesini kurdu.

Bağlar Belediyesi’nin, ilçe sakinlerine kazandırdığı önemli projelerinden olan parkların ve gül bahçesi mahallelilerin hayatını değiştirdi. Daha önce evlerinden çıkmayan aileler, parklarda sabah ve akşam spor yapmaya başladı. Diyarbakır’ın eski kültürlerinden olan gül bahçelerini yaşatma kararı alan Bağlar Belediyesi,  Bağlar’daki gül bahçesi ile bir ilke imza attı. Son yıllarda Bağlar Belediyesi tarafından yapılan park, bahçe ve yürüyüş yollarıyla Bağlarlı vatandaşların uğrak yerleri haline geldi. Parkların ve gül bahçesinin önemine değinen gençler, kadınlar ve yaşlılar bu sayede spor yapabildiklerini söyleyerek, hayatlarına yenilikler kattıklarını dile getirdi. Gül bahçesinde gecenin geç saatlerine kadar kaldıklarını söyleyen mahalle sakini Adil Kayaalp, boş arazinin gül bahçesine dönüştürülmesine çok sevindiklerini belirtti. Sabah pencerelerini açarken renga renk çiçeklerle karşılaştıklarını ve olumlu enerji aldıklarını söyleyen Kayaalp, “Şehre güzel bir hava kattı. Keşke bütün parklarda böyle güzel güller ekilse ve güzel bahçeler oluşturulsa. Zaten bu parkın tamamı çok güzel. Belediyelerimizden daha güzel parklar bekliyoruz” dedi.

  “ESKİ TARİHİ CANLANDIRMAK ÖNEMLİ”

  Mahalle sakini Mustafa Atlı da Bağlar Belediyesi’ne teşekkür ederek, gül bahçelerinin çoğaltılmasını istediklerini söyledi. Bağlar gibi büyük bir ilçede bir tek gül bahçesinin yetersiz olduğunu dile getiren Atlı, “Bu bir başlangıç olabilir. Devamının gelmesini bekliyoruz. Bir de eski tarihi canlandırma açısından güzel bir düşünce ve tabi diğer taraftan da tarihe dönmek anlamında ayrıca bir anlam katıyor gül bahçesi. Gül bahçelerinin daha da yaygınlaştırılması gerekiyor. Halk olarak bizimde görevimiz buna sahip çıkmaktır, korumaktır. Mahallemize ayrı bir hava kattı. Özellikle mahalle sakinleri akşamları beklediğimden çok daha fazla kalabalık oluyor. Burada hem spor yapmak için hem de gül bahçesinin verdiği havayı solumak için mahalleli geliyor. Kimi mahalleliler akrabalarını buraya davet edip yürüyüşler yapıyorlar. Spor ve yürüyüş için el verişli bir yer” şeklinde konuştu.

  “ŞEHRİN HAVASI DEĞİŞTİ”

  Ali Baskın isimli vatandaş ise gül bahçelerinin Diyarbakır’da tekrardan yaşatılması ve yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Baskın, “Bizim gibi biraz eve tıkanmış kişiler için spor yapacakları bir aktivite alanı oldu.  Koşuyolu Parkı yapıldığı zaman herkes Diyarbakır’da ‘Ne güzel bir park’ diyordu. Bunu çocukluk dönemlerimden hatırlıyorum. Ama bu gün Diyarbakır’ın her yerinde parklar yapıldı. Bu tarz park ve bahçeler olunca şehrin havası ayrıca bir güzelleştiriyor. Rahatız, sporumuzu yapıyoruz. Burada komşularımızla, arkadaşlarımızla yürüyüşe çıkabiliyoruz, sohbet imkanı bulabiliyoruz. Bizim için çok güzel bir etkinlik, bu gül bahçeleri şehrin havasını değiştirdi” diye konuştu.

  Komşularıyla gül bahçesinde yürüyüş yaptığını ifade eden 60 yaşındaki Sultan Yaşar ise çatışmaların oluşturduğu ağır psikolojiyi atmak için buranın kendilerine çok iyi geldiğini söyledi. Yaşar, “Bahçelerin çoğaltılmasını istiyoruz. Sabah ve akşam burada spor yapıyoruz. Belediye çalışıyor ve temizliğini de iyi yapıyor. Komşularımızla burada yürüyüşler yapıyoruz. Sabahları kalktığımızda etrafımız tertemiz bu bizi mutlu ediyor” dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.