Bağlar’a 18 kilometre yeni yol

Bağlar’a 18 kilometre yeni yol
Kentin gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 11 caddede 18 km yeni yol açma, 16 km bisiklet yolu düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Yol Yapım  Kontrol Şube Müdürlüğü, kentin gelişme bölgelerinden Sur, Kayapınar ve Bağlar’da 30 kilometre yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nin yeni gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Yol Yapım ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar’da iki ay içinde Siverek Caddesi’nde bin 800, Newroz Caddesi’nde 500, Evrim Alataş Caddesi’nde bin 500, Şengal Caddesi’nde 200 metre olmak üzere yaklaşık 4 kilometrelik yeni yolun kazı ve dolgu çalışmasını tamamladı.

Bağcılar Mahallesi’nde 3 km’lik Ahmet Kaya Caddesi, 10 km’lik Siverek Caddesi’nin 6,500 kilometresi,2,200 km’lik Newroz Caddesi’nin 1,200 kilometresi, 2,600 km’lik Evrim Alataş Caddesi’nin 1,500 kilometresi, 846 metrelik Şengal Caddesi’nin 200 metresi,350 metrelik Avşin Caddesi, 650 metrelik Azadi Caddesi, 1 km’lik Hashavar Caddesi, 1,300 km’lik Haskif Caddesi, 1,500 km’lik Aram Tigran Caddesi ve 1 km’lik Mazi Caddesi’ndeki yeni yol açma çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar devam ederken, 18 kilometrelik yeni yol çalışmasının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Siverek Caddesi çok önemlidir

Çalışma hakkında bilgi veren Yol Yapım Kontrol Şube Müdürü Özgür Tekin, 10 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki Siverek Caddesi’nin Bağcılar bölgesi için çok önemli olduğunu belirterek, yolun 6,5 kilometresini iki yıl içinde açmayı hedeflediklerini kaydetti. İmar alanının Siverek Caddesi ile sınırlandığına dikkat çeken Tekin, Bağcılar Mahallesi’nde yeni açılan bulvar ve caddelerde kazı ve dolgu çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, yeni yol çalışmalarını iki yıl içinde tamamlayacaklarını dile getirdi.

16 km bisiklet yolu yapılacak

Bağcılar bölgesinde şu anda yürütülen çalışmanın sadece kazı, dolgu, alt temel, temel çalışmaları olmadığını kaydeden Tekin, daha önce açılan Kamışlo Bulvarı ile Mehmed Uzun, Çewlik ve Orhan Doğan Caddesi’nin 8 kilometresinde düzenlemelerin olacağını kaydetti. Tekin, bu dört caddede 16 km bisiklet yolu, görme engelli yurttaşlar için 16 km hissedilebilir yüzey, 60 bin metrekare bazalt kaplama kaldırım, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları da yapacaklarını söyledi.

120 bin ton sıcak asfalt

Bağcılar bölgesi yeni imar yollarında kazı, dolgu, alt temel ve temel çalışmaları tamamlandıktan sonra 120 bin ton plent-miks temel (PMT) ve 120 bin ton sıcak asfalt serileceğini anlatan Tekin, ilçede yürütecekleri yaklaşık 18 kilometrelik yeni yolun kazı, dolgu, kaldırım, bisiklet yolu, peyzaj ve asfalt ile Orhan Doğan, Çewlik, Mehmed Uzun Caddesi ve Kamışlo Bulvarı’nda 8 km’lik yolun düzenlenmesi çalışmalarının toplam maliyetinin 40 milyon lira olacağını sözlerine ekledi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.