Bahçeli tura Demirel'le başladı

Bahçeli tura Demirel'le başladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday önerisinin ardından ilk ziyaretini eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e gerçekleştirdi.

Demirel’in Ankara Güniz Sokak’ta bulunan konutundaki ziyarette Bahçeli, Demirel’in cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini aldı. Demirel halkın doğrudan doğruya ilk kez cumhurbaşkanı seçeceğini ifade ederek, “Bu çok büyük bir nimet” dedi. Bahçeli de kaos ve krize neden olmadan çatı aday önerisi ile nasıl bir yol çizeceklerini araştırdıklarını söyledi.

Demirel'in 21 yıl önce cumhurbaşkanı seçildiği 16 Mayıs tarihine denk gelen görüşmede Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili tartışmaları hatırlattı; "MHP olarak tartışmaların derinine girmekten ziyade, seçimin kaosa dönüşmeden, siyasi krize neden olmadan nasıl bir yol çizebiliriz diye çatı aday önerisi getirdik. Yüksek tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Gazetecilerin "İsim gündeme gelecek mi?" sorusuna Bahçeli, “Sayın cumhurbaşkanımızın düşünceleri bizim için önemlidir. Onun düşüncelerini almak, takip edeceğimiz yolun izini belli edecektir.” dedi.

'İneğin altında buzağı aramayın'

Gazeteciler Demirel’e "İktidar kanadından yapılan açıklamaların fiili olarak başkanlığa geçileceği şeklinde" yorumlandığını hatırlattı, "Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu:

"İneğin altında buzağı aramayın. Çünkü buzağı doğmamıştır. Şöyle olacakmış, böyle olacakmış; siyasette her gün hadiseler değişir. Değişen hadiselere göre de değişen hadiseler bulunur. Bugünden yarına değişen hadiseleri tartışmanın anlamı yoktur.”

Demirel, "Aklınızdan geçen bir isim var mı?" sorusunu da şöyle yanıtladı: “Daha işin başındayız. 76 milyonluk bir memleket cumhurbaşkanı seçiyor. Halk ilk kez kendi seçiyor, halk için ne büyük bir nimet. Kendi iradesini eline alması ne güzel bir şey. İradeyi hangi istikamette kullanacağına halk kendisi karar verecek. Vatandaşın gönlündekini ortaya koyan, hukukun üstünlüğüne dayanan, ilk defa olarak halkın oyuyla doğrudan doğruya seçim gerçekleşecek. Sadece yöneticilerin ve siyasetçilerin değil, görev halkındır. Herkesin sevdiği, herkesin kucakladığı, halkın benim adayım diyebileceği bir cumhurbaşkanı seçilecek.  Kolay değil, zorlukları vardır. Konuşa tartışa milletimiz bu meseleyi çözecektir."

Soma'daki maden faciası

İki isim Soma’daki maden kazasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Sükûnet çağrısında bulunan Demirel, "Teker teker tartışmanın yararı yok. Hadisenin büyüklüğü, acının büyüklüğü, devlet büyükleri, halk soğukkanlı hareket etmeli. Birbiriyle kavga ederek, dövüşerek, itişerek, kakışarak değil, daha çok barış içerisinde hareket edilmeli" dedi.

MHP lideri Bahçeli ise Başbakan Erdoğan'ın Soma'da bir genci yumrukladığı iddiasıyla ilgili soruya "Yorum yapmaya gerek yok" yanıtını verdi. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Bahçeli açıklama yapmadan parti genel merkezine geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.