Bahçeli'den Akşener'e çağrı

Bahçeli'den Akşener'e çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda aday olmayacağını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e adeta 'Geri dön' çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bahçeli, İYİ Parti'deki olağanüstü kurultay ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday olmama yönündeki kararına ilişkin ilk kez konuştu.

"ALTILI MASA TÜRK SİYASETİNDE ÖNEMLİ BİR ÖRNEKTİR "

"Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartışmalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır. Bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre kararı alarak yenileşme gayretindedir."

AKŞENER'E 'GERİ DÖN' ÇAĞRISI YAPTI

"Benim düşüncem şudur: Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Şu an için 104 tane siyasi kurumumuz var. Bunlar demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Ancak 34'ü siyasi seçime katılabilmektedir. Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayış partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak.

Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesini düşünmekteyim."

ERDOĞAN'A DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın.” demiş “Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak size görmek istiyoruz.” ifadeleriyle çağrı yapmıştı.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.