Bakan Ala: Terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar…

Bakan Ala: Terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar…
İçişleri Bakanı Ala, Cerablus'a yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.

 

 

TSK'nın Cerablus bölgesine başlattığı operasyonla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'ye yönelik tehditin ortadan kalkıncaya kadar operasyonun süreceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ala, "Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur." dedi.

Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyona ilişkin Ala, "Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz."

İçişleri Bakanı Ala, operasyon için Türkiye'nin yetkisi olduğunu belirterek, bu çerçevede faaliyetlerin devam ettiğini söyledi.

'EN FAZLA TÜRKİYE MÜCADELE EDİYOR'

"Aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir. Ne zamana kadar? Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar." diyen Bakan Ala, şunları söyledi:

"Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör örgütleri dünyaya da saldırmaktadır, ama en fazla Türkiye mücadele etmektedir."

Terör saldırılarına ilişkin Ala, "Bu bölgede, Türkiye dışında, meselelere vaziyet edebilen, burada başka haritaların ortaya çıkmasını engelleyebilecek güçte istikrarlı başka devlet kalmadı. O bakımdan Türkiye'nin istikrarı hedef alınıyor ve istikrarının zayıf düştüğünü düşündükleri bir anda çok daha fazla saldırıyorlar." ifadesini kullandı.

GAZİANTEP'TEKİ SALDIRI

Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili Bakan Ala, "Patlayıcı RDX, bir fabrikasyon patlayıcı. Böyle olunca bu profesyonel bir yardım almış imajını da doğurur. RDX patlayıcı tipi genellikle profesyonel bir kurgunun olduğunu gösterir ama burada böyle midir, değil midir daha sonraki soruşturmalar ortaya çıkaracaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.