BAKAN ARZU : “Böyle devam ederse Diyarbakır’da 1-2 ay sonra esnaf kalmaz”

BAKAN ARZU : “Böyle devam ederse Diyarbakır’da 1-2 ay sonra esnaf kalmaz”
DİYARBAKIR – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, geldiği Diyarbakır’da, Sur ilçesinde gezerek esnafını ziyaret etti.




Dilek SEZER


Bakan Arzu, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları gezerek yetkililerden üretim ve istihdam konularında bilgi aldı. OSB ziyaretinin ardından Sur ilçesine hareket eden Bakan Arzu, Nebi Cami önünden başlayarak esnafı gezip, sorunlarını dinledi. Sur ilçesinde bulunan Çarşı Karakolu’nu da gezen Bakan Arzu, polislerle selamlaşarak görevlerinde başarılar diledi.
Bazı iş yeri sahipleri, “Kiralarımızı ödeyecek durumda değiliz. Huzur bekliyoruz. Esnaf için buraya ayrıcalık ve bir şey düşünmeniz lazım, esnaf çok zor durumda. Böyle devam ederse Diyarbakır’da 1-2 ay sonra esnaf kalmaz. Bu memleket bunu hak etmiyor” diyerek Bakan Arzu’ya dert yandı. Bakan Arzu sorunları çözme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Daha sonra yoldan geçen bir vatandaş Bakan Arzu’yu durdurarak, “Bu memlekete yatırım yapın. Fabrika yapın bize” talebinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Arzu, “Baraj yapıyor muyuz, yapıyoruz birileri engel oluyor. Çevre yolunu yapıyor muyuz, yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdik. Orada fabrikalar yapılıyor. Bu olaylar başlayınca fabrikalar 3 vardiyadan tek vardiyaya düştü. Adam malımı satamıyorum, kamyonum yakılıyor diyor. Önce bunların önüne geçeceğiz, sonra da bu yatırımları arttıracağız. Silvan Barajı bitse 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Ama biz 4 senedir yapıyoruz, onlar bozuyor. İnşallah yapacağız. El birliğiyle bunu yapacağız” cevabını verdi.
Bakan Arzu'ya esnaf gezisinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile kamu kurum müdürleri de eşlik etti. 
Bakan Arzu, esnaf ziyaretine Ulu Cami civarında son vererek ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.