Bakan: Çiftlik Bank benzeri 11 girişim daha var

Bakan: Çiftlik Bank benzeri 11 girişim daha var
Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Çiftlik bank gibi 11 girişimin daha olduğunu söyledi.

Uber'le taksicileri buluşturacaklarını da açıklayan Tüfenkçi, "Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız. Uber vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, onbinlerce kişiden para topladıktan sonra sahipleri kayıplara karışan Çiftlik Bank’la ilgili açıklamalarda bulundu. Tüfenkçi, Uber’le taksiciler arasında yaşanan gerilime ilişkin de konuştu.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre Tüfenkci, Çiftlik Bank benzeri 11 girişimin daha olduğunu ve bunlarla ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi.

ÇiftlikBank’a ilişkin soruşturmanın tamamlandığını ve konunun Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiğini belirten Tüfenkci, “Benzer 11 girişimle ilgili inceleme kısa zamanda bitecek. Kara para aklama yönünden de MASAK’ın inceleme yapması için müfettişlerimizin talepleri var” dedi.

Tüfenkci, şöyle dedi: “Sanal alemde kar vaadediyor. Neye göre ettiğine vatandaşlarımızın dikkat etmesi lazım. Karşılığında bir teminat var mı, mal var mı? Vatandaşlarımızın hayatın olağan akışı, ticaretin genel seyri dışında büyük kar vaadederek toplanan paralara, ticarete her zaman şüpheyle yaklaşmaları gerekir. Şüphelendiklerinde de şikayette bulunmalarını istiyoruz.”

Tüfenkçi, Uber konusunda ise şunları söyledi:  “Uber vatandaşta bir karşılık buluyor. Taksici esnafımız kendini check etmeli, vatandaş neden Uberi’i tercih ediyor bunu iyi analiz etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz. Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız. Uber vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor. Burada ciddi bir çalışmayı ortaya koyup piyasanın buna göre şekillenmesini istiyoruz, sektör analizi yapıyoruz” dedi.

“Tarafları dinlemeden, iki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz” diyen Tüfenkci, “Uber’in yasaklanması söz konusu olabilir mi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Varsa bir boşluk ona göre düzenlemek istiyoruz. Arkadaşlara yeni talimat verdim. Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz. Şiddet kullanılmasına karşıyız. Basına yansıyan hususlar hem taksici esnafımıza yakışmıyor hem de tarafların doğru zeminde anlaşamamalarına neden oluyor. Biz İçişleri, Maliye ve Ulaştırma Bakanlığımızı da devreye sokarak, belki bir koordinasyon içerisinde çalışma başlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.