Bakan İslam OSB’de kreş açtı

Bakan İslam OSB’de kreş açtı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen törenle kreş açtı.

ADIYAMAN - Borusan’ın “Annemin İşi Benim Geleceğim” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 10 organize sanayi bölgesinde inşa edeceği “Borusan Neşe Fabrikası” kreş ve gündüz bakımevlerinin ilki, Adıyaman’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığımızda kadınların ekonomik ve sosyal açıdan etkin olduklarını görüyoruz. Kadınların iş gücü piyasasında yer alması, aileleri ile refah düzeyinin artmasıyla kadınların bireysel olarak güçlenmesi son derece önemli. Kadın istihdamının artırılması amacıyla çocuk bakımları olmak üzere iş ve anne hayatının uyumlaştırılması çalışmaları bakanlık olarak önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bir yandan çocuk bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bir yandan aile ve iş hayatı uyumlaştırılması kapsamında kadın istihdamını desteklerken diğer yandan çocuk bakım hizmetleri sektöründe kadınlar için iş imkanlarının da önünü açıyoruz. 2017 sonuna kadar 10 farklı ildeki sanayi bölgesinde Borusan Neşe Fabrikaları adı ile kreşlerin kurulması planlanmıştır. Adım atacak diğer firmalar için örnek olan bir girişimdir. Onun için bunu özellikle belirtmek isterim. Bugün burada Adıyaman’a sizlerle birlikte ilk kreşimizin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aslında ilk planımız Soma faciasının yaşandığı günlerde açmaktı, Adıyaman Neşe Fabrikasını o sebepten dolayı ertelemiştik ama şimdi inanıyoruz ki Soma’da da bir Neşe Fabrikası açacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile beraberindeki heyet, kreşin açılışını gerçekleştirdi. Kreşi gezip çocukları seven Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, daha sonra bir tekstil fabrikasına geçerek incelemelerde bulunup işçilerle sohbet etti. İslam daha sonra Adıyaman’dan ayrıldı. (iha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.