Bakan Mehdi Eker Diyarbakır’da

Bakan Mehdi Eker Diyarbakır’da
Gıda, tarım ve hayvancılık bakanı Mehdi Eker: “Mardin ve Şırnak’ta mahsur kalanlar için başbakan yardımcısı Atalay bölgeye gidiyor”

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber)- Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, iki günden bu yana Şırnak ve Mardin bölgesinde yolda mahsur kalanların kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bölgeye gittiklerini söyledi. 
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, bölgede 3 gündür etkili olan karla mücadele çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da kar nedeniyle önemli bir sorun yaşanmadığını aktaran Bakan Eker, çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Valilik makamında gazetecilere karla mücadelede yapılan çalışmaları anlatan Bakan Eker, Diyarbakır’da son 40 yılın en etkili soğuk havasının yaşandığını belirterek, “Diyarbakır merkez ile ilçeleri arasında ulaşımda herhangi bir sorun yok. Ancak ilçelerin köylerle yer yer bağlantılarında kar nedeniyle sorun yaşanıyor. Kar yağışı devam ettiği için sadece acil durumlara müdahale ediliyor” dedi.
İki günden bu yana Mardin ve Şırnak bölgelerinde kar nedeniyle çok sayıda kişinin mahsur kaldığı konusuna değinen Bakan Eker, vatandaşların kurtarılma çalışmalarını incelemek üzere Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın bölgeye hareket ettiğini ifade etti. Bakan Eker, “Mardin ve Şırnak bölgelerinde olumsuz hava şartlarının yarattığı bazı sorunlar var. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün o bölgeye gidecekler. Bakanlarımız herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaları yerinde inceleyecekler. Özellikle sağlık alanında sorunlar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınıyor. Eğer uzun süreli mahsur kalma durumu olursa onlarla ilgili gıda ihtiyaçlarının karşılanmaları için de tedbirler alınmış durumda. Kurtarılma çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
Diyarbakır’da etkili olan kar yağışının tarım alanında bir sorun yaşatmadığını aktaran Bakan Eker, aksine tarlaların kar altında kalmasının tarımsal ürünler için faydalı olduğunu söyledi. Hayvancılıkla uğraşanların yem konusunda tedbirler alması gerektiğini ifade eden Bakan Eker, “Bölgemizde seracılık faaliyeti yapanların dona karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. Soğuk havalarda bozulma tehlikesi olan ürünlerin de muhafaza edilmesi konusunda tedbirler alınmalı" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.