Bakanlıktan açıklama: Herkese Check-up

Bakanlıktan açıklama: Herkese Check-up
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, bakanlık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Gümüş, kurulacak yaşam merkezlerinde herkese check-up yapılacağını söyledi

 

Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 2017 yılının Haziran ayına kadar 9 bin personel alınacağını belirtirken, her 50 bin nüfusa bir sağlıklı yaşam merkezi kuracaklarını belirtti. Gümüş, kurulacak sağlıklı yaşam merkezlerinde, "Vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamla ilgili kültürü kazanmasını sağlayacağız. Sağlıklı bir check-up ve kronik hastalıkların takibi yapılacak" dedi.

Aile hekimliği sisteminde de değişiklik olacağını belirten Gümüş, "Vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamla ilgili kültürü kazanmasını sağlayacağız. Sağlıklı bir check-up ve kronik hastalıkların takibi yapılacak. Ayrıca tetkikleri de burada yaptırabilecekler. Hareket ve fiziksel egzersizler ile ilgili bilgilendirme yapılacak. İlk etapta bin sağlıklı yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyoruz. Bunların il bazında lokasyonlarını çalışıyoruz." dedi.

 

ACİL SİSTEMİ BÜTÜNLEŞİYOR

Acil servislerin ortak hareket etme kabiliyetinin artırılacağını belirten Gümüş, "Kamu, üniversite ve özel hastanelerin bir arada planlandığı bir sistemi çalışıyoruz. Vakanın alımından tedaviyi sonlandırana kadar olan süreçte bütün adımları tek bir yazılım üzerinden değerlendireceğiz. Acil servislerin tekrar yapılandırılmasını planlıyoruz. Sarı, yeşil ve kırmızı alanı yeniden düzenleyeceğiz. Aile hekimliğini entegre ederek ve gece polikliniklerini yeniden aktifleştirerek yoğunluğun azaltılmasını amaçlıyoruz." dedi.

Döner sermaye sisteminde değişikliğe gidilerek hakkaniyetli bir sistem oluşturacaklarını belirten Gümüş, Mersin ve Yozgat başta olmak üzere üst düzey şehir hastanelerin açılacağını söyledi.

 

20 BİN PERSONEL ALIMI

2017 yılı Haziran ayına kadar 20 bin personel alacağız. Bunlardan 11 bini memur olacak. Memur alımlarının büyük kısmı ebe ve hemşirelerden oluşacak. 9 bin personeli de hizmet alımı yöntemiyle alacağız. (kaynak:habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.