Bakırhan: İşçiler ayrılmadan burdan bir yere ayrılmayız

Bakırhan: İşçiler ayrılmadan burdan bir yere ayrılmayız
İstanbul Saraçhane'deki 1 Mayıs yürüyüşüne katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "İşçi sınıfı buradan ayrılmadan biz de buradan ayrılmayacağız" dedi.

TİGRİS HABER - Mezopotamya Haber Ajansı'nın verdiği habere göre; Taksim'e yürümek için Saraçhane'de bir araya gelen binlerce işçi, uzun bir süre polis saldırısına ve ablukasına karşı direndi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde binlerce işçi ve emekçi sabahın erken saatlerinde İstanbul Saraçhane'de bir araya geldi.

img

Alana toplanan onbinlerce kişi, polislerce ablukaya alınan Saraçhane surlarından Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Ancak kitleye polis plastik mermi ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi sırasında baygınlık geçirenler oldu. Baygınlık geçirenlere ilk müdahaleyi yine eylemciler yaptı.

Taksim’e yürümekte kararlı olan kitle, polisin gazlı ve tazyikli su müdahalesi sonrası tarihi surlar önünde tekrar bir araya geldi. Ellerinde bayrak ve flamalarla polislere karşı direnen kitle, sık sık alkış ve zılgıtlarla polis müdahalesini protesto etti.

Ellerindeki bayraklarla polise karşılık veren kitle, “Her yer direniş her yer Taksim”, sloganlarını atarak, tepki gösterdi. Polisin gazlı müdahalesinden gazeteciler de etkilendi.

En az 6 kere polisin biber gazlı ve tazyikli sulu saldırısına rağmen, binlerce kişi “Yaşasın 1 Mayıs”, “ Direne direne kazanacağız”, “Bijî yek gulan”, sloganlarını attı. Polisin ablukaya aldığı surların önünde ise pankart ve dövizleri ile bekleyen binlerce kişi, polis barikatlarını zorladı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, Saraçhane'deki 1 Mayıs eylemini sonlandırdığını duyurmasının ardından, binlerden oluşan kitle buradaki bekleyişini uzun süre sürdürdü. Kitle daha sonra alandan ayrıldı.

Bakırhan: İşçi sınıfı burdan ayrılmadan ayrılmayacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, parti yöneticileri ve partililerle birlikte Taksim'e yürümek için Saraçhane'ye geldi. Burada konuşan Bakırhan, tüm toplumsal gruplara çağrı yaparak ortak mücadele vurgusu yaptı.

Bakırhan, şu ifadeleri kullandı: “Bugün 1 Mayıs. Dünya İşçi ve Emekçiler Günü'nü kutluyoruz, 'Bijî Yek Gulan' diyoruz. Biz de DEM Parti olarak tabanımız, kitlemiz, emekçiler, Kürt yoksulları olarak Taksim'de Türkiye işçi sınıfıyla, Türkiye emekçileriyle dayanışmak için bugün buradayız. Çok iyi biliyoruz ki işçilerin birliği ve mücadelesiyle, demokrasi ve özgürlük mücadelesini bir araya getirebilirsek güçlü bir mücadele zemini yaratabiliriz. İşçi sınıfı buradan ayrılmadan biz de buradan ayrılmayacağız” dedi.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.