Balbay: "Silivri'de bize imreniyorlardı"

Balbay: "Silivri'de bize imreniyorlardı"
Balbay,’ Basın örgütlerinin Silivri’deki tutuklu ve hükümlü gazetecilere sahip çıktığını hatırlatarak, "Silivri’deki asker, polis ve rektör gibi diğer meslek grubu tutuklu ve hükümlüler bize imreniyorlardı.’’ dedi.

Adana- CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, basın örgütlerinin Silivri’deki tutuklu ve hükümlü gazetecilere sahip çıktığını belirterek, "Silivri’deki asker, polis ve rektör gibi diğer meslek grubu tutuklu ve hükümlüler bize imreniyorlardı" dedi. 
Balbay, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretinde Adana’nın, çok sayıda ünlü gazeteci ve kültür insanı yetiştirdiğini ve Türk medyası için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Balbay, basın örgütlerinin Silivri’deki tutuklu ve hükümlü gazetecilere sahip çıktığını hatırlatarak, "Silivri’deki asker, polis ve rektör gibi diğer meslek grubu tutuklu ve hükümlüler bize imreniyorlardı. ‘Bizim meslektaşlarımız sizin meslektaşlarınız gibi bize sahip çıkmıyorlar’ diyerek sitemde bulunuyorlardı" diye konuştu.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in 65 tutuklu gazetecinin bulunduğunu söylediğini vurgulayan Balbay, "Türkiye’de gazeteciler değil gazetecilik yargılanıyor" dedi.
Gazetecilerin sorunlarının her geçen gün arttığını, bunların çözümü konusunda, yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sunacaklarını söyleyen Balbay, gazete patronları ve gazetecilerin mürekkep dışında başka bir şey yapmaması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.