Baluken: İki yıl önce Türkiye 'üçüncü göz' olmuştu

Baluken: İki yıl önce Türkiye 'üçüncü göz' olmuştu
Çözüm sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi sonrasında İzleme Kurulu konusunda frene basan hükümetin tutumu HDP'de tepkiye neden oldu.

İmralı heyeti üyesi HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Filipinler’de yapılan görüşmeleri anımsatarak, Türkiye’nin bu ülkede, Moro örgütü ile hükümet arasında süren barış görüşmelerinde arabulucu rolü üstlendiğini vurguladı. Baluken, “İki yıl kadar önce Türkiye Filipinler’de üçüncü göz olarak barış görüşmelerine katılmıştı. Ancak şimdi başka bir ülkede üçüncü göz konumunda olan Türkiye kendi ülkesinde barışa hayır diyor” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Mardin’in Mazıdağı ilçesi ile Hakkâri’de PKK’ya yönelik operasyon yapması da HDP’de endişe ile karşılandı. Operasyonların kamuoyuna yansıması sonrasında HDP, ilgili bakanlıklarla görüşme yaparak durumla ilgili partinin hassasiyetini aktardı. Görüşmede, bu tür faaliyetlerin çatışmasızlığın bozulmasına neden olacağı ve tehlikeli bir sürece kapı aralayacağı belirtildi.

HDP kulislerinden edinilen bilgiye göre, TSK’nın operasyonları, partide, “Erdoğan ile TSK arasında tehlikeli yakınlaşma” olarak değerlendirildi ve şu yorumlar dile getirildi: “Çatışmasızlığın bozulması süreç için çok tehlikeli bir durum. Her ne kadar TSK’nın bahar aylarındaki rutin bir operasyonu olarak değerlendirilse de hiçbir şeyi değiştirmez. Orada PKK ile TSK karşı karşıya gelse çok kötü sonuçlar doğurabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.