Baraj mağduru Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Baraj mağduru Arduç ailesi açlık grevine başlıyor
Su tutmaya başlayan Pembelik Barajı nedeniyle bir yıldır yaşadıkları mezrada mahsur kalan Arduç ailesi yarın açık grevine başlıyor.

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor. Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nin, imar planı olmadığı gerekçesiyle projenin durdurulmasına yönelik kararına rağmen su tutmaya devam eden baraj, yol ve köprünün yapılmaması nedeniyle Arduç ailesini baraj göletinin ortasında bıraktı. Yaşadıkları Dallıbahçe köyünün Ilısu mezrasında, karayla bağlantıları kesik bir şekilde bir yıldır mahsur kalan Arduç ailesi, seslerini kamuoyuna duyurmak için yarın açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Konuya dair sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Arduç ailesi, yetkili kurumalara yaptıkları başvurduklarında hiçbir gelişmenin yaşanmadığını paylaştı. Yapılan açıklamada, "Bir yıl oldu Ilısu'da mahsur durumdayız. Bütün yaşamsal haklarımız gasp edilmiştir. Bütün ilgili resmi kurumlara Nazimiye Kaymakamlığı, Tunceli Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdare, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Ulaşım Bakanlığı bütün siyasiler dahil bir çok müracaatımıza rağmen çözüme dair herhangi bir gelişme olmadı" denildi.

Aile, kutsallığa, doğaya, yaşam alanlarına ve Anayasal haklarına yapılan zulmü kınadıklarını ifade ederek, yarından itibaren süresiz dönüşümlü açlık grevine başladıklarını açıkladı. Arduç ailesi, duyarlı tüm kesimleri eylemlerine destek vermeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.