Bardağın dolu tarafı: Milli harita uygulamamıza kavuştuk

Bardağın dolu tarafı: Milli harita uygulamamıza kavuştuk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen 'Milli Harita Uygulaması' tanıtım töreninde konuştu.

Tigris Haber- 'Milli Harita Uygulaması' için "Niye bu kadar geciktik" diye hayıflandıklarını söyleyen Erdoğan, "Bardağın dolu tarafından baktığımızda ise hamd olsun milli harita uygulamamıza kavuştuk" dedi.

Uzay Ajansı'ndan da bahseden Erdoğan, Türkiye'nin uzay çalışmalarında yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.

'İNSAN HER ŞEYİN MERKEZİNDE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Türkiye'de yapay zeka konusunda ne kadar gelişme yaşanırsa yaşansın, insanın her şeyin merkezinde olmaya devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "İnsan varsa bütün bu gelişmeler, eserler var. İnsan yoksa bunların hiçbirisi yok. Biz tüm çalışmalarımızı insan merkezli bir anlayışla sürdüreceğiz. İnsanı metalaştıran; insanı eşyaya hizmet hale getiren anlayış bizim kültürümüzle bağdaşmaz. Bizim mutlak sorumlu olduğumuz tek güç rabbimizdir. Onun dışındaki her şey, her faaliyet, her üretim insan içindir. Türkiye olarak bizi orta üst ve üst gelişmişlik derecesine sahip ülkelerden ayıran en önemli özellik bana göre işte bu anlayıştır" diye konuştu.

'İnsani duygular'da Türkiye'nin 'bir numara' olduğunu belirten Erdoğan, "Biz asla batı dünyasının mültecilere kapılarını kapatmasına, her gün onların ölümünü seyretmesine yol açan zihniyetiyle hareket etmedik, edemeyiz. Irak'ta Suriye'de Balkanlar'da Kafkaslar'da nice krize bu anlayışla müdahil olduk, oluyoruz. İnsani yardımlarda özellikle milli gelire oranla söylüyoruz. Dünyada bir numarayız. Dünyanın en zengini denilenler bizim çok çok arkamızda yer alıyor" dedi.

'BİZİM SURİYE'DE İŞGAL DERDİMİZ YOK'

Türkiye'nin 5-6 yılda yaşadığı her hadisenin ülkeyi 'düşürme projesi'nin bir parçası olduğunu iddia eden Erdoğan, dün gerçekleşen Rusya seyahatinin ana eksenini de bunun oluşturduğunu söyledi. Erdoğan bütün çalışmalarının Afrin, İdlib, Mınbiç ve Cerablus'ta huzuru sağlamak olduğunu da iddia etti:

" Attığımız adımlar bunun için. Oradaki huzuru nasıl sağlarız? Afrin'de nasıl sağlarız? İdlib'de nasıl sağlarız? Cerablus'ta nasıl sağlarız? Suriye'nin özellikle bize yakın olan bölgesindeki, Sayın Trump'ın ifadesiyle o 20 mil derinlikte bunu nasıl sağlarız? Bütün bu çalışmalarımız bunun için. Yoksa bizim Suriye'de işgal derdimiz yok. Bize vatan topraklarımız yeter. Ama biz buraya nereden geldik? Biz buraya 20 milyon kilometrekarelik topraklardan kaybede kaybede 780 bin kilometrekareye geldik. Biz kabile devleti değildik. Ve şu anda da biz kabile devleti değiliz. Topraklarımızda en ufak bir parselasyona müsaade etmeyiz. Açık söylüyorum, Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye'dir. "

16 yıldır Türkiye'yi güçlendirmek için mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, "Düştüğümüzde tekme atmak için bekleyen o kadar çok kesim var ki... Ne olursa olsun ayakta kalmanın önemini çok iyi biliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.