Barış elçisinin anısına anlamlı park

Barış elçisinin anısına anlamlı park
Diyarbakır’ın Lice İlçe Belediyesi, binden fazla kan davasını barışla sonuçlandırmasıyla bilinen bölgenin önemli kanaat önderlerinden merhum Hacı Sait Özşanlı’nın anısına memleketi Lice’de park yaptı.

Tigris Haber- Özge Akengin

Belediyenin anlamlı davranışı Özşanlı ailesini duygulandırdı. Hacı Sait Özşanlı’nın oğlu İsmail Özşanlı,”Lice Belediye Başkanı Abdülkadir Çelik ve belediye yönetimine bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Babamızın anısı adına çok değerli buluyoruz” dedi.

10 yıl önce vefat etmişti

10 yıl önce vefat eden “Güneydoğu’nun Barış Elçisi” lakaplı Diyarbakırlı Hacı Sait Özşanlı,”asla barışmazlar” denilen yüzlerce kan davalı aile arasındaki düşmanlığı bitirmesi ve Türkiye’de ilk olan bölgedeki taziye evleri uygulamasını başlatmasıyla derin izler bıraktı.

Toplumun kanayan yarası olan kan davalarını sonuçlandırmak için gece gündüz demeden yoğun tempoda çalışırken,2009’da aniden rahatsızlandı. 64 yaşında iken Ağustos 2009’da hayatını kaybeden Özşanlı’dan  geriye barışla sonuçlandırdığı davalar ve sağladığı misyon kaldı.

Doğduğu yerde o’nun ismiyle park yapıldı

Kendisi de kan davası mağduru bir aileden gelen  Özşanlı’nın  ölümünden sonra yine kendisi tarafından başlatılan kan davalarını ve toplumsal husumetleri barışla sonuçlandırma çalışmaları devam ederken, merhum Özşanlı’nın anısına memleketi Lice’de park yapıldı. Lice Belediyesi tarafından yapılan parka,”Barış Elçisi Hacı Sait Özşanlı Parkı” ismi verildi.

musiad-diyarbakir-sube-baskani-ismail-ozsanliya-silahli-saldiri.jpg

Belediyenin anlamlı davranışı Özşanlı ailesini duygulandırdı. Hacı Sait Özşanlı’nın oğlu olan MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, babalarının anısının bu şekilde yaşatılmasını değerli bulduklarını ifade ederek Lice Belediye Başkanı Abdülkadir Çelik ve belediye yönetimine bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum