Barış Elçisinin yaptırdığı taziye evi 5 ayda 6 kez soyuldu

Barış Elçisinin yaptırdığı taziye evi 5 ayda 6 kez soyuldu
Güneydoğu’nun Barış Elçisi olarak bilinen merhum Hacı Sait Özşanlı’nın yaptırdığı bölgenin ilk taziye evi olan Diyarbakır Sur’daki Liceliler Taziye Evi, 5 ayda 6. kez soyuldu.

Harun AYTULUN/ÖZEL

Tigris-Haber Dernek Başkanı Bari Erkaplan, hayırseverlerin katkılarıyla alınan eşyaların hırsızlar tarafından çalındığına dikkat çekerek,”Artık yeter diyoruz, bu kadar insafsızlık olmaz diyoruz. Emniyete gerekli şikayetlerde bulunduk” dedi.

Sürekli olarak hırsızların hedefinde

“Güneydoğu’nun Barış Elçisi “ olarak bilinen merhum Hacı Sait Özşanlı’nın  girişimleriyle 2001 yılında hizmete giren  bölgenin ilk taziye evi olan Diyarbakır Sur’daki Liceliler Taziye Evi, son 5 ayda 6. kez hırsızların hedefi oldu. Son olayda derneğin içinde bulunan ve vatandaşların taziyelerinde kullanılan klimalar dahil değerli eşyaların çoğu çalındı, bir bölümü de tahrip edildi. Güvenlik kameralarına yakalanan hırsızlarla ilgili olarak dernek yönetiminin şikayeti üzerine olay yerine gelen emniyet tarafından inceleme başlatıldı.

baris-elcisinin-yaptirdigi-taziye-evi-(2).jpg

“Bunu yapanlar insan olamaz”

Taziye evine yönelik hırsızlık girişimlerini “ insafsızlık” olarak değerlendiren Liceliler Derneği Başkanı Bari Erkaplan, alınan tüm önlemlere rağmen yaşanan hırsızlık olayları karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Erkaplan,”Burası hayırsever vatandaşların katkılarıyla hizmete giren ve hizmet veren bir taziye evi. İçindeki tüm eşyalar da yine hayırseverlerin emeğinin ürünüdür. Maalesef son beş ayda altıncı kez soyuldu. Emniyete gerekli şikayetleri yaptık. Bu kadar insafsızlık olmaz. Bunu yapanlar insan olamaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.