Barışa vesile olsun

Barışa vesile olsun
Nevruz kutlamalarının merkezi konumundaki Diyarbakır’da tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yurt dışı ve çevre kentlerden misafirlerin de ağırlanacağı etkinlikte 20 ton odunla Nevruz ateşinin yakılacağı belirtildi. Nevruz güvenliğini ise, polisin yanı sıra 2 bin partili de görev alacak.

 

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde bulunan ‘Nevruz Parkı’nda’ bugün yapılacak kutlamalar için yapılan hazırlıklar sona erdi. Nevruz etkinliğini takip etmek için yerli ve yabancı 367 gazeteci akredite yaparken, İspanya, İtalya, Norveç, Fransa, İskoçya, İsviçre, Kolombiya ve Almanya’dan çok sayıda aktivist de kente geldi.

 

20 TON ODUNLA NEWROZ ATEŞİ YAKILACAK

Sahne ve protokol için ayrılan bölgelerin yapım çalışmaları tamamlanırken, alan etrafına çok sayıda seyyar baz istasyonu kuruldu. Nevruz alanına girişler 5 ayrı kapıdan sağlanacak. Güvenliği ise polisin yanı sıra 2 bin görevli sağlayacak. Nevruz ateşi için 20 ton odun alana getirildi. Nevruz’a katılanların su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için stantlar kuruldu. Alandaki temizlik çalışmaları sona ererken, çevrede erkek ve kadınlar için de 130 seyyar lavabo yerleştirildi.

 

HALK DAVET EDİLDİ

Öte yandan bugün kutlanacak olan Nevruz etkinliği için aralarında HDP’li milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca ve bazı yöneticilerin bulunduğu bir grup, kentin değişik yerlerinde bildiri dağıtarak vatandaşları Nevruz etkinliğine davet ettiler.

 

Davul ve zurna eşliğinde yöresel kıyafetleriyle Sur'un en işlek caddelerinden Gazi ve Melik Ahmet esnafı tek tek ziyaret eden Milletvekilleri bildiriler dağıttı.

 

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.