Baro, Elçi’yi yine unutmadı

Baro, Elçi’yi yine unutmadı
Diyarbakır Barosu, 2 yıl önce Sur İçi’nde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren merhum başkan Tahir Elçi’yi 91. hafta da andı. Baro Genel Sekreteri Mahsum Batı, cinayet aydınlatılıp failler yargı önüne çıkarılana kadar eylemlerin devam edeceğini söyledi

 

Aziz FİDANCI

 

‘Yeni Adli Yıla Buruk Girdik’

2 yıl önce Sur’da çatışmalardan zarar gören tarihi Dörtayaklı Minare çevresinde inceleme yaparken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’yi anma etkinlikleri devam ediyor. Baro,merhum Elçi’yi katledilişinin 91.haftasında da her zaman olduğu gibi adliye binası önünde eylem yaparak andı. Baro Genel Sekreteri Mahsum batı,yeni bir adli yılın başladığı bu günlerde camia olarak buruk olduklarını söyledi.

Eski Başbakan Davutoğlu’na Gönderme

Eski  Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun,herkesin muhasebe yapması gerektiği, geçmiş ile yüzleşmesi gerektiği şeklindeki açıklamasına atıfta bulunan Batı,Sayın Davutoğlu, bu muhasebeye dönemin başbakanı olarak Tahir Elçi cinayeti ile başlayabilirsin. Zira dönemin başbakanı sensin bu sorumluluk da sana aittir.  Kendisi Diyarbakır Barosunu ve Tahir Elçi ailesine Tahir Elçi soruşturma dosyasının Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı sözünü verdi. Ancak hali hazırda gelişmeler gösteriyor ki sevgili başkanımız Tahir Elçi'nin soruşturma dosyası  çoktan Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmuştur” dedi.

‘Katiller Bulunana Kadar Mücadeleye Devam’

Tahir Elçi’nin katilleri bulunup yargı önünde çıkarılana kadar mücadelelerinin kararlı şekilde devam edeceğini de ifade eden Batı,”Bu dosyayı karanlık dehlizlerde kaybetmeye çalışanlar şunu göz ardı etmektedirler. Diyarbakır Barosu bu işin takipçisi olacak. Bu cinayet aydınlanıncaya  kadar, failler yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı alıncaya kadar Diyarbakır Barosu'nun mücadelesi devam edecektir.Bu işin peşini bırakmayan,her hafta bizimle olan basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.